search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:45
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Στη δίνη της αντιπαράθεσης για δαπάνες Υγείας και ακροδεξιά – Αντεπίθεση με βολές κατά ΝΔ για Βελόπουλο και Σπαρτιάτες

25.04.2024 06:35
kasselakis3-new

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση αλλά και με τη Νέα Αριστερά βρέθηκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφετηρία τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε πρωινή εκπομπή για τις δαπάνες στην Υγεία.

Ακολούθησε η επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τους Σπαρτιάτες, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κατέθεσε υπόμνημα εμπρόθεσμα γιατί «ψαρεύει στα θολά νερά», εννοώντας το κοινό των Σπαρτιατών.

Μιλώντας από την Αστυπάλαια στην πρωινή εκπομπή του Open ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ η επένδυση στην υγεία».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Αριστεράς η οποία των κατηγόρησε ότι προτείνει μείωση των δαπανών ενώ το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, στις τελευταίες εκλογές υποσχέθηκε 7,5% (στόχος που δεν έχει αλλάξει, ισχύει και σήμερα).

Ακολούθησε ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος διάβασε την δήλωση Κασσελάκη ως κάλεσμα «να μειώσουμε τις δαπάνες Υγείας», ενώ στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός απάντησε ότι οι κρατικές δαπάνες σήμερα ανέρχονται περίπου στο 5,8%.

Εν ολίγοις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε να μην είναι καλά ενημερωμένος για το τι λέει το κόμμα του αλλά και για τα επίσημα στοιχεία. Ακολούθησε η οργισμένη απάντησή του μέσω Facebook με την οποία επιχείρησε να «τα μαζέψει», μάλλον όμως επιδείνωσε τις εντυπώσεις. Κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του είπε πως μίλησε για «επένδυση 5% του ΑΕΠ επιπλέον» αυτού που ισχύει σήμερα και όχι διατήρηση του σημερινού ποσοστού. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, αναμενόμενα, επανήλθε λέγοντας ότι εφόσον μιλά στην ουσία για 11% δαπάνες στην Υγεία, «ανυπομονούμε να μας ενημερώσει από ποιους νέους φόρους θα τα βρει». «Ψυχραιμία» και λιγότερες συνεντεύξεις, συνέστησαν από τη Νέα Αριστερά.

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τη Νέα Αριστερά ότι ταυτίζεται με τον Άδωνη Γεωργιάδη καθώς του αποκάλεσε «άσπονδους συνεταίρους».

Στη συνέχεια με φόντο την απόφαση του Αρείου Πάγου για το «μπλόκο» στην κάθοδο των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση μετατοπίστηκε στην ακροδεξιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με την κατηγορία ότι δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα υπόμνημα για την μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές γιατί «ψαρεύει σε θολά νερά» ενώ την ίδια στιγμή επικαλέστηκε και τα εύσημα του επικεφαλής των Σπαρτιατών Β. Στίγκα στον Στ. Κασσελάκη αποκαλώντας την στάση του «αξιοπρεπή» γιατί δεν κατέθεσε υπόμνημα εναντίον τους.

Στην πρωινή τηλεοπτική του συνέντευξη πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε ευθέως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τις ψήφους τον Σπαρτιατών και απάντησε μονολεκτικά «Όχι». Είχε αμέσως πριν σημειώσει ότι «η άκρα δεξιά, οι νεοναζί δεν έχουν κανένα ρόλο, καμία επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι άκρως αντίθετο από τις αξίες μας.

Βλέπουν δικαίωση – Ρελάνς με Βελόπουλο

Πάντως από την Κουμουνδούρου λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «αισθάνεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις για την πολιτική επιλογή του να μην καταθέσει στον Άρειο  Πάγο, το υπόμνημα για τους “Σπαρτιάτες”», το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν «επικοινωνιακό». «Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αποκλείσει από τις Ευρωεκλογές το μόρφωμα του Ηλία Κασσιδιάρη», εξηγούν «δικαιώνει την θέση της Κουμουνδούρου που προεξοφλούσε τον αποκλεισμό, με βάση τις νομικές παραμέτρους, όπως το άρθρο  32 π.δ 26/2012 βάσει του οποίου δεν ανακηρύσσεται συνδυασμός αν στην “πραγματική ηγεσία” του συμμετέχουν πρόσωπα καταδικασμένα για ορισμένα εγκλήματα».

Με αφορμή κόντρα που είχε ξεσπάσει στο ενδιάμεσο μεταξύ κυβέρνησης (Θάνου Πλεύρη) και Βελόπουλου για την Εκκλησία και τους προπηλακισμούς βουλευτών που ψήφισαν το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Στέφανος Κασσελάκης, πέρασε στην αντεπίθεση. Με νέα ανάρτησή του αντιγύρισε την κατηγορία για «θολά νερά» στη ΝΔ σημειώνοντας «Άρχισε η μάχη μεταξύ ΝΔ και Βελόπουλου για το ποιος θα κερδίσει τους ψηφοφόρους των νεοναζί “Σπαρτιατών”. Στο ερώτημα «τους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών τούς θέλετε;”, η δική μου απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΌΧΙ».

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Βελόπουλος: Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης

Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων για το πρωτοφανές επεισόδιο με ξύλο στη Βουλή

Κασσελάκης: Η συνάντηση στη Νίσυρο με τον πατέρα που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα – «Στεκόμαστε πλάι στο δίκιο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:43