search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 04:13
MENU CLOSE

Τέμπη: Μήνυση από την οικογένεια του μηχανοδηγού για εξαφάνιση ηχογραφημένων συνομιλιών

30.04.2024 12:23
tempi-trena-sygkrousi

Νέα διάσταση στην υπόθεση των Τεμπών δίνει η οικογένεια του αδικοχαμένου μηχανοδηγού του ενός εκ των δύο τρένων, όπου για άλλη μία φορά προκύπτει, σύμφωνα με την καταγγελίας τους, αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων.

Η οικογένειά του κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπαιτίου, με την κατηγορία «αλλοίωσης αποδεικτικού υλικού και την ανεύρεση φυσικών και ηθικών αυτουργών».

Συγκεκριμένα, η οικογένεια αναφέρει μέσω των δικηγόρων της, πως δεν αποδέχεται το «αφήγημα» ανθρώπινου λάθους που χρεώνουν τον αδικοχαμένο μηχανοδηγό, καταγγέλλοντας πως έχει εξαφανιστεί ηχογραφημένο υλικό!

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν, η αμαξοστοιχία  «σταμάτησε λίγα μετά μετά την αναχώρησή της από τη Λάρισα με σκοπό να λάβει ο μηχανοδηγός νέες εντολές από τον σταθμάρχη, ωστόσο στο χρονικό αυτό σημείο, παρουσιάζεται μία “ανεξήγηγη” 11λεπτη “σιωπή” στα ηχητικά αρχεία ραδιοτηλεφώνου, που έχουν δοθεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως έχει «εξαφανιστεί» από τα ηχητικά το διάστημα από 22:56.54 (πραγματική ώρα 27:07.54) μ.μ., ως 23:07.24 μ.μ. (πραγματική ώρα 23:18.24) «για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης» 

Τονίσουν πως ο μηχανοδηγός είχε εμπειρία 4 δεκαετιών και όταν αντιλήφθηκε ότι αλλάζει ξαφνικά γραμμή, σταμάτησε για να ενημερώσει τον σταθμάρχη. Η συνομιλία αυτή ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, έχει εξαφανιστεί!

«Με βάση τα ανωτέρω, προκύπτει μετα βεβαιότητας ότι κάποιοι κατ΄εντολή έτερων προσώπων, αλλοίωσαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την αποκάλυψη της αλήθειας. Επενέβησαν χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των τεθειμένων καθηκόντων τους σε καταγραφικό μηχάνημα του ΟΣΕ, και σε ψηφιακό υλικό που αποτύπωνε το σύνολο των διαλόγων, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και απέκοψαν συγκεκριμένες συνομιλίες και επομένως αλλοιώνοντας με απόλυτα δόλο, κρίσιμο αποδεικτικό υλικό ποινικής, κακουργηματικής φύσεως, δικογραφίας» αναφέρει το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Καταλήγοντας, σημειώνει: «Την αλήθεια ζητούν όλες οι οικογένειες και κανείς δεν θα καταφέρει να την συγκαλήψει»

Η ανακοίνωση των δικηγόρων:

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις συλλήψεις για τις εκρήξεις σε Πειραιά και Καλλιθέα

Χανιά: Σύλληψη 15χρονου για ξυλοδαρμό της γιαγιάς του – Θύμα οικογενειακής βίας από τον πατέρα του ο ανήλικος

Χάρης Μπελτεγρής: Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ για τον θάνατό του – Η συγκλονιστική ανάρτηση Χρηστίδη – «Βουνό μου, παιχταρά μου, καλύτερε…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19