search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:21
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του – Επίσκεψη σε κλινική για καρκινοπαθείς (Video/Photos)

30.04.2024 14:10
karolos-kamila-new

Την πρώτη του επίσημη έξοδο από τότε που οι γιατροί του συνέστησαν να αποφεύγει τα δημόσια καθήκοντά του για όσο διαρκεί η θεραπεία του για τον καρκίνο πραγματοποίησε ο βασιλιάς Κάρολος.

Συγκεκριμένα, έχοντας στο πλευρό του τη βασίλισσα Καμίλα, επισκέφθηκε το University College Hospital Macmillan Cancer Centre στο Λονδίνο σε μια δημόσια εκδήλωση υποστήριξης προς το προσωπικό, τους ασθενείς και τη συνεχιζόμενη ερευνητική εργασία.

Σημειώνεται ότι εκτός από την παρουσία του στην εκκλησιαστική λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα και εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του, ο βασιλιάς Κάρολος είχε μείνει μακριά από δημόσιες εκδηλώσεις. 

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ εξέδωσε μια δήλωση με ένα πιο θετικό μήνυμα για τον μονάρχη, καθώς οι γιατροί του έκριναν «πολύ ενθαρρυντική» την πρόοδο στην υγεία του.

«Η Μεγαλειότητά του θα ξαναρχίσει σύντομα τις δημόσιες δραστηριότητές του μετά την περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης» ανακοίνωσαν χαρακτηριστικά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το παλάτι ανακοίνωσε, επίσης, ότι στα τέλη Ιουνίου ο Κάρολος και η Καμίλα θα υποδεχθούν τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο της Ιαπωνίας και τη σύζυγό του Μασάκο, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ, οι γιατροί του βασιλιά είναι ικανοποιημένοι από την πρόοδό του και «αισιοδοξούν» με την εξέλιξη της θεραπείας του. Οι δημόσιες εμφανίσεις του θα αποφασίζονται, λοιπόν, «κατά περίπτωση», ανάλογα με τις συστάσεις των γιατρών, τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε και ο βασιλιάς Κάρολος γνωστοποίησε ότι πάσχει από καρκίνο, είχε ακυρώσει όλες τις επίσημες, δημόσιες εμφανίσεις του, συνεχίζοντας, ωστόσο, να εκτελεί κάποια από τα καθήκοντά του, όπως τις εβδομαδιαίες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ. 

Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση είχε πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου, όταν παρέστη στην επίσημη λειτουργία για το Πάσχα, ενώ στη συνέχεια χαιρέτισε το πλήθος που τον περίμενε υπομονετικά έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Γουίνδσορ.

Διαβάστε επίσης:

Οδησσός: Στις φλόγες το εμβληματικό «κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση (photos/video)

Λονδίνο: Αιματηρή επίθεση με σπαθί κοντά σε σταθμο του μετρό – Συνελήφθη ο δράστης, πέντε τραυματίες (videos)

Έντονες παρασκηνιακές προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα – Τι λέει η Χαμάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:20