search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:25
MENU CLOSE

EBU: Δεν είχαμε πρόθεση να δυσφημιστεί η σημαία της ΕΕ – Η απάντηση στον Μαργαρίτη Σχοινά

16.05.2024 16:49
evropaiki enosi 88- new

Απαντητική επιστολή στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά απέστειλε η EBU. Σε αυτήν, διαβεβαιώνει ότι θα επανεξετάσει την πολιτική της για το επόμενο έτος καθώς και ότι δεν υπήρχε πρόθεση να δυσφημιστεί η σημαία της ΕΕ.

«Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μας να δυσφημίσουμε την ευρωπαϊκή μας σημαία, ένα τόσο σημαντικό σύμβολο της ευρωπαϊκής ενότητας και αλληλεγγύης και θα επανεξετάσουμε την πολιτική μας για το επόμενο έτος» αναφέρει χαρακτηριστικά o γενικός διευθυντής της EBU Νοέλ Κουράν.

Σημειώνει ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision μοιράζεται τις ίδιες αξίες, καθολικότητα, ποικιλομορφία, ισότητα και συμμετοχικότητα με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, αναφέρει ότι η διαχείριση ενός σόου αυτού του μεγέθους και αυτής της πολυπλοκότητας παρουσιάζει ορισμένες προκλήσεις.

«Από αυτή την άποψη, λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπόψη τις ανησυχίες σας σχετικά με την ΕΕ φέτος. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ ρητή απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και επίσης ήταν ξεκάθαρα ορατή σε προηγούμενες εκδηλώσεις» συμπλήρωσε.

Τέλος, στην απάντηση επισημαίνεται ότι «το 2024, ως αποτέλεσμα του ευαίσθητου παγκόσμιου πολιτικού πλαισίου και των σοβαρών κινδύνων ασφαλείας στο πεδίο, η λίστα των αποδεκτών σημαιών των συμμετεχουσών χωρών, μαζί με όλες τις άλλες πολιτικές ασφαλείας, εφαρμόστηκε πιο αυστηρά από ποτέ στην είσοδο του χώρου».

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είχε αποστείλει επιστολή στην EBU με την οποία εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απαγόρευση χρήσης της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον διαγωνισμό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας. Παράλληλα, είχαν απαγορευτεί και οι παλαιστινιακές σημαία και σύμβολα , γεγονός που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης:

NYT: Γιατί προελαύνουν οι Ρώσοι – Οι φόβοι των ΗΠΑ για ανακωχή και «παγωμένη» σύγκρουση και η ορμή της Μόσχας

Το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ ξεκινά ακροάσεις για την εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Ράφα

Τουρκία: Απομακρύνθηκαν 12 στελέχη της Αστυνομίας στη σκιά των καταγγελιών για συνωμοσία εις βάρος της κυβέρνησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:24