search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 11:00
MENU CLOSE

Αμετανόητος Μπάιντεν στο πλευρό του Ισραήλ παρά το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου – «Δεν μπορεί να γίνει εξίσωση με Χαμάς»

20.05.2024 19:50
BIDEN
AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχολίασε το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης για τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον Υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λέγοντας, «η αίτηση του εισαγγελέα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης εναντίον Ισραηλινών ηγετών είναι εξωφρενική. Και επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: ό,τι και να προσπαθεί να υπονοήσει αυτός ο εισαγγελέας, δεν υπάρχει καμία αξίσωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν «απορρίπτει θεμελιωδώς» την αίτηση του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης κατά ανώτερων Ισραηλινών αξιωματούχων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν ουσιαστικά τη σημερινή ανακοίνωση του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) ότι υποβάλλει αίτηση για εντάλματα σύλληψης για ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους, μαζί με εντάλματα για ανώτερα στελέχη της Χαμάς.

«Απορρίπτουμε την εισαγγελική εξίσωση του Ισραήλ με τη Χαμάς. Είναι ντροπή. Η Χαμάς είναι μια βάναυση τρομοκρατική οργάνωση που διέπραξε τη χειρότερη σφαγή Εβραίων από το Ολοκαύτωμα και εξακολουθεί να κρατά ομήρους δεκάδες αθώους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Εκπνέει η θητεία του – Μπορεί να παραμείνει στην προεδρία χωρίς εκλογές;

Ιράν: Ανησυχία για την επόμενη μέρα μετά τον θάνατο του Ραϊσί – To δίλημμα για τον διάδοχο

Προκαλεί το Ισραήλ μετά τα εντάλματα σύλληψης από ΔΠΔ, «καμία δύναμη στον κόσμο δεν θα μας εμποδίσει» – Αντιδρά και η Χαμάς, «εξισώνουν θύτη με θύμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 11:00