search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 22:55
MENU CLOSE

Κασσελάκης στο Action24: «Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών – Ο κόσμος να πάρει τη ζωή στα χέρια του»

22.05.2024 22:12
Untitled design

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω μας» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις ευρωεκλογές και σημείωσε ότι μπορεί να σχηματιστεί μία ισχυρή αντιπολίτευση που θα πάει μπροστά τη χώρα.

«Την επόμενη μέρα των ευρωκλογών είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και θα έχουμε μία νωπή εντολή να προχωρήσουμε στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών. Βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο που απείχε από τις προηγούμενες εκλογές και δραστηριοποιείται τώρα. Κινητοποιείται ο κόσμος να πάρει τη ζωή στα χέρια του» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα πάνω από 20%.

Στην αρχή της συνέντευξης ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι ένα μέρος της Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση ή ολόκληρη όπως του απάντησε σήμερα με ανάρτησή του ο Ισραηλινός πρέσβης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά είπε πως η Χαμάς είναι ξεκάθαρα τρομοκρατική οργάνωση, αν και κάλεσε τον πρέσβη με τη σειρά του να απαντήσει αν η σφαγή στη Γάζα εκφράζει όλους τους πολίτες του Ισραήλ.

Σε ερώτηση για το άνοιγμα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, και ειδικά δεδομένης της αρνητικής στάσης της απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε πως σαφώς και μετράνε τα όσα έχουν ειπωθεί στα παρελθόν αλλά μετράει και το μέλλον, διότι «πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα». Σαφώς είπε υπάρχει μια «ευθυγράμμιση» πολιτισμικά με την Πλεύση Ελευθερίας, από εκεί και πέρα, σημείωσε, πως δεν έκανε άνοιγμα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά σε ολόκληρο το προοδευτικό κέντρο.

Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει προσωπική χημεία, και σχολιάζοντας την σημερινή ειρωνική του αντίδραση πως «έχασε τον ύπνο του που δεν θα του τηλεφωνήσει ο Στέφανος Κασσελάκης», είπε πως η στάση του «φανερώνει ανασφάλεια και μια μικρότητα που δεν αρμόζει σε μια υπερήφανη προοδευτική παράταξη». Εκτός από το ότι δεν έχει χημεία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι δεν έχει καμία βούληση να κάνει συμφωνίες κορυφής με αρχηγούς.

Στο σημείο αυτό, επισήμανε πως στο άνοιγμα που επιδιώκει «η κομματική επετηρίδα δε θα είναι ο πρωταρχικός παράγοντας, ούτε καν θα είναι παράγοντας».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες που δέχεται ότι μετατρέπει το κόμμα σε «αρχηγοκεντρικό» και ότι ο πρόεδρος είναι πάνω από όλους, απάντησε πως είναι λανθασμένη αυτή η αίσθηση που υπάρχει σε όσους τον κατηγορούν και σημείωσε ότι η βάση είναι πάνω από όλους, και από τα όργανα και από τον πρόεδρο.

«Είμαστε το μόνο κόμμα που έκανε αυτή την καινοτόμα διαδικασία των προκριματικών» και καταρτίστηκε ένα ψηφοδέλτιο «με πολύ καλά παιδιά» που τα μέλη και οι φίλοι επέλεξαν, επομένως ο πρόεδρος επέλεξε να μην κρατήσει την εξουσία πάνω του. Τα περί «μετάλλαξης» είπε «δεν ανταποκρίνονται στις πράξεις τις οποίες κάνουμε, ποιος άλλος πρόεδρος έχει δώσει τη δύναμη στα μέλη, με αυτόν τον τρόπο;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε αν θα στηρίξει την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλου για μια δεύτερη θητεία, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας «θα απαντήσω την κατάλληλη στιγμή».

«Μια χαρά οι σχέσεις με Τσίπρα, αν με καλέσει στην εκδήλωσή του θα πάω»

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε πως «η σχέση μας μια χαράδεν έχει αλλάξει τίποτα από την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου». Συμπλήρωσε πως «έχουμε στηρίξει τη δύσκολη πρωτοβουλία με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που ανέλαβε ο ίδιος  και ο Νίκος Κοτζιάς και είμαστε περήφανοι». Από εκεί και πέρα, είπε, «είμαστε σε μια διαδικασία ανανέωσης και ανασυγκρότησης και ως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος και θα υπάρχει ένα σύγχρονο και πολύ πιο έτοιμο για να κυβερνήσει κόμμα». Έχουμε, είπε, το στελεχιακό δυναμικό, «κοιτάξτε τα think tanks, κοιτάξτε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας κοιτάξτε άλλα στελέχη θα έχουμε μια πολύ καλή διοίκηση αν μας δοθεί η ευκαιρία».

Για το αν θα πάει στην εκδήλωση που οργανώνει ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούνιο για την Συμφωνία των Πρεσπών απάντησε «αν με προσκαλέσει θα πάω».

Ρωτήθηκε αν είναι σύμφωνος και ο Αλέξης Τσίπρας με τις αλλαγές τις οποίες έχει επιφέρει στο κόμμα και απάντησε ότι πολλές από τις αλλαγές υπάρχουν στο καταστατικό αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί όπως είναι η ιδέα των προκριματικών εκλογών. Στην παρατήρηση πάντως ότι του καταλογίζεται «ιδεολογική απόκλιση» αντέδρασε λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στην διακήρυξή του λέει από την ριζοσπαστική αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο» και πως «αυτά τα οποία πρεσβεύουμε είναι απολύτως συμβατά με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» και μάλιστα «σε μερικά ζητήματα όπως είναι τα θέματα προοδευτικής φορολόγησης είμαστε πολύ πιο στα αριστερά».

Τα τρία κριτήρια για τα πρόσωπα που θα επιλέξει για την ηγετική ομάδα

Για την ηγετική ομάδα, δηλαδή, πότε θα τη δούμε και τι πρόσωπα θα περιλαμβάνει είπε πως θέτει τρία κριτήρια:

-Πρώτο κριτήριο «είναι η ενσυναίσθηση, θέλω ανθρώπους που σε ανύποπτο χρόνο ακούω ότι έχουν προσφέρει κάτι σε ένα συνάνθρωπό μας».

-Δεύτερο κριτήριο η ηθική, «πρέπει να ξέρω ότι κάποιος είναι εδώ πέρα για να προσφέρει και όχι για να κάνει καριέρα στις πλάτες του ελληνικού λαού, πόσο μάλλον να χρηματιστεί».

-Τρίτο «η τεχνοκρατική επάρκεια που είναι πολύ εύκολο να τη βρεις από τα άλλα δύο κριτήρια».

«Τέτοιους θέλω να έχω δίπλα μου, πολλοί υπάρχουν ήδη στη Βουλή και η παραγωγικότητά τους θα είναι και εκείνη μια συνισταμένη στις σκέψεις μου, υπάρχουν στελέχη στα think tanks και προφανώς έχουμε και εξαιρετικούς υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιό μας και θα πάρουν μέρος στο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

H ΝΔ είναι τοξική 

Στο σχόλιο του πρωθυπουργού για τη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι καλό θα είναι να δείχνει «περισσότερη σεμνότητα και λιγότερη αυταρέσκεια» απάντησε λέγοντας πως «η παράταξη που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τοξικότητα είναι τελικά η ίδια εκείνη που εργαλειοποιεί την τοξικότητα. Εγώ μόνο θετικά λόγια είπα για τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο».

«Είναι τεράστια κοροϊδία να λέγεται αυτό από εκείνον. Αν επιθυμεί να έρθει μαζί μου έξω αφιλτράριστα στον κόσμο και στο πιο συντηρητικό μέρος της Ελλάδας είμαι μέσα να το κάνουμε και να δούμε ποια είναι η διάδραση η δική μου και ποια η δική του».

«Αν θέλει να κοιταχτεί αυτό το κόμμα το οποίο μας κατηγορεί, ο εκπρόσωπός του μας είπε “βδέλλες” επειδή απαιτούμε δικαιοσύνη για τα Τέμπη, μια υποψήφια ευρωβουλεύτρια μας λέει ανθέλληνες, άλλος μας είπε “εθνικούς μειοδότες”, ο υπουργός του με είπε “μάπα” έχω χάσει το μέτρημα πόσο βρίσιμο έχω φάει, ήρθε ο καιρός αυτές οι καρέκλες να τρίξουν λίγο, καιρός είναι να καταλάβουν ότι δεν είναι άρχοντες του τόπου αλλά υπηρέτες των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης σε εργαζόμενους ΔΥΠΑ: «Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε – Δεν θα αφήσουμε κανέναν να σας τρομοκρατήσει»

Ρωμανός για Κασσελάκη: Θέλει πολύ θράσος να μιλάει για «αλαζονεία» όταν εργαλειοποιεί πραγματικές δυσκολίες για πολιτικό όφελος

Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κατά Κασσελάκη: Δεν μπορείς να λες «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 22:47