search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:14
MENU CLOSE

Ένταση στη Βουλή για ακρίβεια και πληθωρισμό – Προοίμιο για τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών

23.05.2024 17:41
skrekas

Με τις κόντρες να διαδέχονται η μια την άλλη αποτελώντας πρόβα τζενεράλε ενόψει της αυριανής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. 

Η κυβέρνηση δέχθηκε τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό τροφίμων με τον Νίκο Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται και στην έκθεση του ΓΛΚ που εκθέτει ανεπανόρθωτα, όπως είπε τη ΝΔ, καθώς οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ακρίβεια είναι απολύτως εφαρμόσιμες. 

«Είμαστε πρωταθλητές στον πληθωρισμό τροφίμων. Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, ο κ. Μητσοτάκης μεθόδευσε να επισπευστεί η αξιολόγηση των προτάσεων που κάναμε για την ακρίβεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και έρχεται το ΓΛΚ και εκθέτει ανεπανόρθωτα το οικονομικό σας επιτελείο», τόνισε ο Νίκος Παππάς και χαρακτήρισε την έκθεση «ηχηρό χαστούκι» στην κυβέρνηση. «Πριν από έναν μήνα οι κύριοι Θεοχάρης και Πετραλιάς είχαν δώσει στη δημοσιότητα, σε στυλ Σκέρτσου, αξιολογήσεις για τις προτάσεις μας, οι οποίες έχουν πέσει έξω κατά 1 δισ. ευρώ. Όχι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά κατά το ΓΛΚ», επεσήμανε.

Σφοδρή ήταν και η επίθεση του Μιχάλη Κατρίνη από το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας αποτυχημένα τα μέτρα που έχει λάβει έως σήμερα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. «Πάνω από 30% είναι οι ανατιμήσεις με σφραγίδα των κ.κ. Μητσοτάκη- Γεωργιάδη- Σκρέκα. Τελευταία οδός διαφυγής η επιστολή στην Κομισιόν», είπε και επεσήμανε ότι στις 9 Ιουνίου το δίλημμα δεν είναι η σταθερότητα, αλλά αν θα συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση με αλαζονεία να μην κάνει τίποτα για την ακρίβεια. «Δεν κάνετε τίποτα για τους καταναλωτές», ανέφερε κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Νέα Αριστερά και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, είπε: «Έρχεστε και μας λέτε ότι θέλετε σταθερότητα, αυτό λέγεται στασιμότητα».

Να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα επιχείρησαν οι κ.κ. Σκρέκας και Γεωργιάδης που επέμειναν ότι η ακρίβεια δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. 

«Εάν θέλετε να έχετε ως παράδειγμα την Ευρώπη να βλέπετε και την πραγματικότητα. Η ακρίβεια είναι μικρότερη στην Ελλάδα από ότι σε άλλες χώρες», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης και σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης ότι τα πρόστιμα μεν επιβάλλονται αλλά δεν εισπράττονται, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ. «Πενήντα χρόνια ήσασταν κυβέρνηση και δεν επιβάλλατε κανένα πρόστιμο και μου κάνετε το γαμπρό, ε, παραπάει», είπε προς τον Μιχάλη Κατρίνη και πρόσθεσε: «Αυτά είναι τα πρόστιμα και όλα τα άλλα που μου λέτε είναι να κάνουμε μπάνιο το καλοκαίρι». 

«Ποτέ δεν πρόκειται να καμαρώσουμε για το θέμα του πληθωρισμού. Αλλά έχουμε πάρει μέτρα», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Σκρέκας και χαρακτήρισε ανυπόστατο ψέμα ότι ήταν σε διαπραγμάτευση που ζημιώσε δισεκατομμύρια τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ που ζητά η αντιπολίτευση μελετήθηκε αλλά κρίθηκε ότι δεν θα αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. «Πήραμε κάποια άλλα μέτρα που τιθασεύουν τον πληθωρισμό. Δεν έχουμε φτάσει εκεί που πρέπει. Αλλά είδαμε μια σταδιακή αποκλιμάκωση. Ποια μέτρα πήρατε εσείς;», διερωτήθηκε. 

Άγρια και εκτός ημερήσιας διάταξης ήταν η κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν εκείνη επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι απουσιάζει από τη Βουλή και ανεβάζει βίντεο στο tik-tok. «Λέτε για το tik-tok του κ. Μητσοτάκη, αλλα για να εκλεγείτε φτιάχνατε βιντεάκια με καρδούλες, μέχρι και Κουτσούμπας σας ειρωνεύθηκε, αφήστε τις υποκρισίες γιατί δεν ταιριάζουν στη Βουλή», είπε ο κ. Γεωργιάδης και για άλλη μια φορά την αποκάλεσε «ορισμό του bullying». 

Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τους πολίτες με εμβαλωματικές κινήσεις. 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ο Ολυμπιακός που θυμίζει Euro 2004 και το Final-4 των αιωνίων – Ατάκες για Αναστόπουλο, Σαραβάκο μέχρι… Μάικλ Τζόρνταν

Βούλα Κεχαγιά σε κυβερνητικό εκπρόσωπο: Ακοστολόγητο είναι το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Ανάπτυξης, όχι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΔΑΕ: Επανέρχεται η Αρχή και ζητά ολόκληρο τον φάκελο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 13:14