search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 07:28
MENU CLOSE

Βουλή: Κόντρα Παππά – Σκρέκα για το Ταμείο Ανάκαμψης

23.05.2024 13:53
skrekas_new

Στοιχεία για ακοστολόγητες ρυθμίσεις που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ήρθε σε κόντρα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του κόμματος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση ότι αρνείται πεισματικά να λάβει μέτρα αναχαίτισης της ακρίβειας, απορρίπτοντας τη μείωση του ΦΠΑ. 

Επιστρέφοντας τις κατηγορίες που εκτοξεύει η κυβέρνηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για προτάσεις που τινάζουν τη μπάνκα στον αέρα, ο κ. Παππάς παρουσίασε μια προς μια τις ακοστολόγητες κυβερνητικές ρυθμίσεις και τροπολογίες:

• Στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 κατέθεσαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την επιδότηση του πετρελαίου για αγρότες και αλιείς. Κάνουν λόγο γενικά για «δαπάνη», «ενδεχόμενη δαπάνη», «ετήσια απώλεια εσόδων». Πουθενά δεν προσδιορίζουν ποσά, παρά μόνο ότι οι δαπάνες «θα αναπληρωθούν από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού». 

• Στις 12 Οκτωβρίου 2022 κατέθεσαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων γεωργικών εκμεταλλεύσεων και άλλα ζητήματα. Και πάλι κάνουν λόγο γενικά για «δαπάνη», «ενδεχόμενη δαπάνη» και «απώλεια εσόδων» χωρίς να προσδιορίζονται ακριβή ή όποια ποσά. 

Στις 21 Φεβρουαρίου 2023 κατέθεσαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με τη ΛΑΡΚΟ. Πάλι κάνουν λόγο γενικά για «δαπάνη», «ενδεχόμενη δαπάνη», «ενδεχόμενη απώλεια εσόδων». Και ότι τα ποσά «θα αναπληρωθούν». Ποια ποσά;  

• Στις 28 Μαρτίου 2023 πάλι το ίδιο με τη μη κοστολόγηση ρυθμίσεων νομοσχεδίου. 

• Στις 22 Μαρτίου 2024 κατέθεσαν τροπολογία για τις αλλαγές προϋποθέσεων για την golden visa, μεταξύ άλλων. Ακοστολόγητοι και εδώ. 

«Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ για να μην αυξηθεί η κατανάλωση είπε ο κ. Χατζηδάκης! Στα τρόφιμα έχει πέσει ο κύκλος εργασιών. Από εκεί δε χάνετε έσοδα; όλη η αλυσίδα 10% κάτω», είπε και έκανε λόγο για απώλειες εσόδων λόγω της κυβερνητικής πολιτικής. «Στις 9 Ιουνίου θα κοπεί ο βήχας του 41% και θα πρέπει να εξηγήσετε τις εμμονές σας σε πολιτικές που μόνο αδιέξοδα δημιουργούν», είπε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να επιμένει ότι τα πράγματα στην οικονομία πηγαίνουν καλύτερα. 

«Από το 2019 έως σήμερα 150.000 νέες επιχειρήσεις έχουν κάνει έναρξη εργασιών», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας για θετικό ισοζύγιο για να προσθέσει πως η κυβέρνηση στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση για ΦΠΑ: Δεν βγαίνει δημοσιονομικά η «άσκηση», να μας πουν πού θα βρουν τα χρήματα

Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Θα μπορούσαμε να είχαμε φάει φασολάδα και ρέγκα» – Τι λέει για το χλιδάτο δείπνο (Video)

Λοβέρδος: «Ο Ανδρουλάκης δεν είναι καλός συνομιλητής, ο Κασσελάκης δεν ξέρουμε τι λέει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 07:24