search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 10:09
MENU CLOSE

Κυβέρνηση για ΦΠΑ: Δεν βγαίνει δημοσιονομικά η «άσκηση», να μας πουν πού θα βρουν τα χρήματα

23.05.2024 13:41
marinakis_new

Επίθεση στην αντιπολίτευση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις προτάσεις του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αλλά και για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Π. Μαρινάκης, αναφερόμενος στην πρόταση για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο είπε ότι το κόστος της υπολογίζεται στα 2,2 δισ. ευρώ το χρόνο, κόστος το οποίο έρχεται να προστεθεί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στα δεκάδες δισεκατομμύρια που περιλαμβάνουν οι διάφορες εξαγγελίες του κόμματος, λέγοντας χιουμοριστικά ότι μέχρι τις ευρωεκλογές το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει φθάσει στο μισό ΑΕΠ της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος και στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Σ. Κασσελάκης στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε ότι «είδαμε τα προηγούμενα χρόνια πού οδήγησε αυτή η λογική», δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι θα ήθελε να ευχηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ «ευτυχισμένο το 2012». «Η λογική αυτή οδήγησε στα capital controls και έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», είπε, λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει όπως τώρα, εφαρμόζοντας μέτρα που κοστολογούνται και οι πολίτες ξέρουν τι να περιμένουν.

Αναφερόμενος στο νέο «όχι» του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ ως μέτρο καταπολέμησης της ακρίβειας, ο Π. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη άσκηση «δεν βγαίνει» δημοσιονομικά, καθώς και ότι είναι βέβαιο ότι η μείωση του συντελεστή δεν θα φανεί στους καταναλωτές. «Ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο και δεν θα το έκανε;», διερωτήθηκε και είπε ότι αν κάτι τέτοιο μπορούσε να εφαρμοστεί, τότε η χώρα θα έκανε «εξαγωγή της τεχνογνωσίας των κυρίων Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Βελόπουλου», επαναλαμβάνοντας ότι η πρότασή της αντιπολίτευσης «δεν βγαίνει».

Διαβάστε επίσης

Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Θα μπορούσαμε να είχαμε φάει φασολάδα και ρέγκα» – Τι λέει για το χλιδάτο δείπνο (Video)

Λοβέρδος: «Ο Ανδρουλάκης δεν είναι καλός συνομιλητής, ο Κασσελάκης δεν ξέρουμε τι λέει»

Μητσοτάκης για δημογραφικό: Κίνητρα για την απόκτηση περισσότερων παιδιών, έμφαση στην «ενεργό γήρανση» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 10:00