search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 07:59
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Απομακρύνεται από τον στόχο της δεύτερης θέσης ο Ανδρουλάκης; – Μία έμμεση παραδοχή

23.05.2024 07:25
androulakis grevena 09- new

Η προεκλογική καμπάνια του Νίκου Ανδρουλάκη έχει στον πυρήνα της «την υπευθυνότητα, την σοβαρότητα και τη θεσμική συμπεριφορά», ενώ κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η δεύτερη θέση. 

Τι γίνεται με τον στόχο της 2ης θέσης; 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκτός από την «αποδόμηση» των κινήσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει παράλληλα στόχο και τη δημιουργία του πλαισίου με τον οποίο θα καταφέρει το Κίνημα την επόμενη μέρα να γίνει ο «ισχυρός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας». Το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν επανέλαβε τον στόχο της δεύτερης θέσης σε πρόσφατες τοποθετήσεις του δημιούργησε κάποιες συζητήσεις στα πολιτικο-δημοσιογραφικά τραπέζια για αλλαγή στρατηγικής ως προς την δεύτερη θέση. 

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε σε ομιλίες του ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην πλευρά των νικητών το βράδυ των εκλογών – μία ρητορική που αφήνει ανοιχτές τις ερμηνείες για το τι θεωρείται νίκη σε αυτές τις ευρωεκλογές. Κάποιοι εκτιμούν ότι με βάση αυτή την προσέγγιση, η Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να εμφανίσει νίκη ακόμα και μία αναιμική αύξηση (ναι, αλλά αύξηση!) των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ από το 11,8% που έλαβε στις περσινές εθνικές εκλογές και να κάνει τη σύγκριση με το 7,72% των ευρωεκλογών του 2019. Και έτσι να ισχυριστεί ότι πέρα από το τι έκαναν τα άλλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ… νίκησε!

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη πάντωςτονίζουν στο topontiki.gr ότι αυτός ο στόχος όχι μόνο δεν έχει αλλάξει αλλά είναι ακόμα περισσότερο εφικτός όσο πλησιάζουμε στις κάλπες. «Η κοινωνία θα στείλει μήνυμα σύντομα», υποστηρίζουν. 

Προσκλητήριο και ανοίγματα

«Για μένα, το κρίσιμο στις ευρωεκλογές είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας του 41% και ενίσχυση της αξιόπιστης, προοδευτικής αντιπολίτευσης. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, μπορεί να ενοποιήσει τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη συντήρηση την επόμενη ημέρα. Γιατί, στο τραπέζι που θα κάτσουμε πολιτικά, ιδεολογικά, θεσμικά να συγκροτήσουμε αυτό το μέτωπο, μπορούν να έρθουν κι άλλοι άνθρωποι. Στο τραπέζι του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να πάει κανείς, ήδη έφυγαν». Οι παραπάνω δηλώσεις του προέδρου του Κινήματος ερμηνεύονται ως ένα νέο προσκλητήριο προς τους προοδευτικούς πολίτες της Αριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου και της οικολογίας σε ενότητα εν όψει εκλογών αλλά και μετά από αυτές για μια νικηφόρα μάχη απέναντι στο «κλειστό σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις ο προβληματισμός είναι υπαρκτός. Ωστόσο, αυτό που υπάρχει ως αίσθηση στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι το εύρος ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι στο σενάριο που το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώσει τα υψηλά του ποσοστά και ο ΣΥΡΙΖΑ τα χαμηλά του, τότε μπορεί το Κίνημα να’ ναι έως και δύο μονάδες πιο μπροστά από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης σε εργαζόμενους ΔΥΠΑ: «Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε – Δεν θα αφήσουμε κανέναν να σας τρομοκρατήσει»

Ρωμανός για Κασσελάκη: Θέλει πολύ θράσος να μιλάει για «αλαζονεία» όταν εργαλειοποιεί πραγματικές δυσκολίες για πολιτικό όφελος

Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κατά Κασσελάκη: Δεν μπορείς να λες «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 07:54