search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 17:57
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Ποιο είναι «Σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο» που θέλει ο Ανδρουλάκης

22.05.2024 06:36
androulakis

Την σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να  προβάλει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές. Τόσο οι κοινές δράσεις με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Νίκολας Σμιτ όσο και οι τοποθετήσεις του δείχνουν ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει να φέρει στην ατζέντα του «μηνύματα υπέρ μιας Ευρώπης χωρίς ανισότητες, με κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, διαφάνεια, εργασιακή ασφάλεια».

Έντονη κριτική για την Υγεία

Όπως είναι φυσικό από την ατζέντα εντός Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος όπως είναι το ΠΑΣΟΚ δε θα μπορούσαν να μην υπάρχουν τα ζητήματα της Ακρίβειας, της Υγείας, της Παιδείας αλλά και της πράσινης ανάπτυξης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης «ποντάρει» στις προτάσεις που έχει το κόμμα του αλλά και τις «πιο ευρωπαϊκές» όπως χαρακτηρίζει θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Καθόλου τυχαίες δεν ήταν και οι δηλώσεις του από τα Τρίκαλα όπου και περιόδευσε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προτεραιότητα να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ισχυρές δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες για όλους τους Έλληνες. Αυτή  ακριβώς είναι και η κεντρική μας διαφορά. Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θέλει να το αναγεννήσει. Γιατί για εμάς η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για όλους τους ανθρώπους και πρέπει να τους προσφέρεται απλόχερα από το κράτος. Γιατί, σε άλλη περίπτωση, θα αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης και οι πιο ευάλωτοι δυστυχώς δεν θα έχουν τις υπηρεσίες που τους αξίζουν. Για αυτό, λοιπόν, στις 9 Ιουνίου χρειάζεται μήνυμα αποδοκιμασίας απέναντι σε μια κυβέρνηση που υποτιμά, υποβαθμίζει και απαξιώνει καθημερινά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Δημοκρατικής Παράταξης», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σκληρή επίθεση για τα αγροτικά

Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να δείξει ότι βρίσκεται κοντά και στον αγροτικό κόσμο της χώρας αναδεικνύοντας τα κυβερνητικά κενά, καταθέτοντας και προτάσεις.

«Γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία τον ΟΠΕΚΕΠΕ; Γιατί θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ανίκανη να μοιράσει τα χρήματα των αποζημιώσεων»; Αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Να μας εξηγήσει τις καταγγελίες για διαφθορά του  προέδρου του οργανισμού «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», ο οποίος παραιτήθηκε. Για εμάς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να γίνει μια ναυαρχίδα σχεδιασμού της ανταγωνιστικότητας και του πρωτογενούς τομέα σε όλη την Ελλάδα. Ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τη μεταποίηση μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της περιφέρειας ώστε να μείνουν εδώ οι νέοι άνθρωποι, να παράξουν πλούτο και, βέβαια, να υπάρξει ενίσχυση των εξαγωγών», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ από την Καρδίτσα, όπου και την επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης είπε: «Έχουμε ένα άλλο όραμα και ένα άλλο σχέδιο για μία βιώσιμη ανάπτυξη απέναντι στο μοντέλο της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Για αυτό ζητώ από τους πολίτες, και εδώ στην Καρδίτσα και σε όλη τη Θεσσαλία, να στηρίξουν τη Δημοκρατική Παράταξη και να αποδοκιμάσουν την αλαζονεία της σημερινής κυβέρνησης, που δυστυχώς περιφρονεί τα μεγάλα προβλήματα του παραγωγικού κόσμου της χώρας».

Σοσιαλδημοκρατικό Μοντέλο

Αυτό που βλέπουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα Σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο το οποίο «πρέπει να έχει σαφές ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό στίγμα, κατορθώνει να συσπειρώσει το κοινωνικό Κέντρο, να διεκδικήσει τις διάσπαρτες μεταρρυθμιστικές και φιλελεύθερες δυνάμεις, να απευθυνθεί, δηλαδή, στη δυναμική κοινωνία, που διψάει για μεγάλες τομές και αλλαγές, για σταθερότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία». Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος, όσο αμφισβητείτε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Προσοχή στις απάτες με τα πλαστά εισιτήρια για τον τελικό του Conference και το Final Four

Κουτσούμπας: «Δεν πρέπει να υπάρχει αποχή – Ο Κασσελάκης έχει στοιχεία Τραμπισμού και ψευτοπατριωτισμού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 17:57