search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 18:41
MENU CLOSE

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ασχολούνται με τις ηλικίες Μπάιντεν – Τραμπ και διχάζουν κοινή γνώμη και υποστηρικτές

24.05.2024 12:03
biden_trump-new

Έχει τη νοστιμιά του. Ίσως στις κρισιμότερες εκλογές των ΗΠΑ, τα ΜΜΕ της χώρας ασχολούνται, μεταξύ άλλων, και με τις ηλικίες των δύο υποψηφίων για την Προεδρία.

Όχι άδικα. Σε ηλικία 81 ετών ο Τζο Μπάιντεν είναι ήδη ο γηραιότερος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, τον Ιούνιο θα γίνει 78 ετών. Νεότερος μεν του Μπάιντεν, αλλά εάν επικρατήσει του πολιτικού αντιπάλου του, θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει εκλεγεί πρόεδρος, μέχρι τώρα.

Οι ηλικίες των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ ιντριγκάρουν τα ΜΜΕ της χώρας. Για αναλυτές ΜΜΕ και Επικοινωνίας δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ηλικίες των Μπάιντεν και Τράμπ αποτελούν μείζον θέμα συζήτησης στην ειδησεογραφική κάλυψη των προεδρικών εκλογών του 2024.

Το στοιχείο αυτό δεν έχει ξεφύγει της προσοχής της αμερικανικής κοινής γνώμης, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα για τον τρόπο με τον οποίο οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί χειρίζονται το θέμα για κάθε υποψήφιο, με τις απόψεις να διίστανται έντονα ανάλογα με το πολιτικό κόμμα. Η στάση και οι αντιδράσεις αποτυπώνονται σε έρευνα που διενήργησε το κέντρο κοινωνικών ερευνών και δημοσκοπήσεων Pew, την ανεξάρτητη «δεξαμενή σκέψης» με έδρα την Ουάσιγκτον που ειδικεύεται στην παρατήρηση και αποτύπωση στάσεων και συμπεριφορών κοινής γνώμης στις ΗΠΑ και τον κόσμο.

Οι Αμερικανοί σε ότι αφορά ως είδηση στην ηλικία του Τζο Μπάιντεν εμφανίζονται διχασμένοι, σχεδόν στον ίδιο βαθμό.

Πιστεύουν ότι τα ΜΜΕ της χώρας τους δίνουν υπερβολική προσοχή (32%) ή ελάχιστη (29%).  Μόλις ένα 38% της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ θεωρεί πως τα ρεπορτάζ για την ηλικία του Μπάιντεν είναι σχεδόν ισορροπημένα.

Σε ό,τι αφορά στην ειδησεογραφία που αφορά στην ηλικία του Τράμπ οι Αμερικανοί θεωρούν ότι τα ΜΜΕ υπερβάλουν στα σχετικά ρεπορτάζ τους (19%), περισσότερο πιστεύουν ότι δείχνουν προσοχή στη σωστή ποσότητα (49%).

Οι απόψεις των Αμερικανών σχετικά με την ειδησεογραφική κάλυψη είναι διχασμένες κατά μήκος των κομματικών γραμμών. Οι υποστηρικτές κάθε κόμματος τείνουν να λένε ότι η ηλικία του αντίπαλου υποψηφίου λαμβάνει πολύ λίγη προσοχή.

Σχεδόν οι μισοί από τους Δημοκρατικούς και τους Ανεξάρτητους  που διάκεινται φιλικά προς το Δημοκρατικό Κόμμα (46%) λένε ότι οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί δίνουν πολύ λίγη προσοχή στην ηλικία του Τραμπ, σε σύγκριση με μόλις το 14% των Ρεπουμπλικάνων και των συμπαθούντων  το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Οι αριθμοί είναι σχεδόν αντίστροφοι όταν πρόκειται για τον Μπάιντεν: το 48% των Ρεπουμπλικάνων λέει ότι η ηλικία του Μπάιντεν λαμβάνει πολύ λίγη προσοχή, ενώ μόνο το 12% των Δημοκρατικών λέει το ίδιο.

Σε επίπεδο κομμάτων,  σχεδόν οι μισοί  Δημοκρατικοί (48%) πιστεύουν ότι τα ΜΜΕ ασχολούνται υπερβολικά με την ηλικία του Τζο Μπάιντεν, ενώ στις τάξεις των Ρεπουμπλικάκων μόλις 23% πιστεύει πως συμβαίνει το αντίστοιχο για τον Τράμπ. Η πλειονότητα τους (63%), όμως, θεωρεί πως το «ηλικιακό» του υποψηφίου τους τυγχάνει προσοχής σχεδόν όσο πρέπει.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ3: Μια ιστορία για ένα… σχοινάκι που συγκλονίζει στη -βραβευμένη- εκπομπή «+άνθρωποι»

Mega: Ο «τελικός των τελικών» ζωντανά το επόμενο Σάββατο από το Γουέμπλεϊ (Video)

MEGA:«#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ – Ο δρόμος προς τη δίκη», το ντοκιμαντέρ follow up του καναλιού για τα Τέμπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 18:40