search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 04:46
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Απευθύνομαι σε όσους απείχαν στις τελευταίες εκλογές και στο προοδευτικό κέντρο – Επικίνδυνος ο Μητσοτάκης

25.05.2024 09:28
kasselakis ilioupoli 876- new

Στο προοδευτικό κέντρο απεύθυνε εκ νέου κάλεσμα για τις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη «Στούντιο με θέα» στον Αnt1, η οποία έγινε σε εξωτερικούς χώρους έξω και πέριξ της Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και το Γιάνη Βαρουφάκη απαντώντας πως δεν ισχύει ότι τους έκανε άνοιγμα, δεν ήταν άνοιγμα στους αρχηγούς των κομμάτων. «Απευθύνομαι στο προοδευτικό κέντρο που αυτή τη στιγμή εξαπατάται από τη συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ» σημείωσε. Στο ερώτημα αν απευθύνεται στους ψηφοφόρους του και συγκεκριμένα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, της Πλεύσης Ελευθερίας και του ΜέΡΑ25 είπε ότι απευθύνεται καταρχάς σε όσους απείχαν στις τελευταίες εκλογές.

«Πρέπει να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους»,  είπε λέγοντας πως πρόκειται για  πολίτες που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική, αλλά τώρα «με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την καθημερινότητά τους», κι ακόμα «έχουν για πρώτη φορά ένα νέο μοντέλο πολιτικής με πολίτες» για να συμμετάσχουν. Άρα, είπε, θα πρέπει να συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές και σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, σίγουρα πάντως να στείλουν ένα μήνυμα σε αυτές τις εκλογές. «Εκτός και αν είναι τόσο χαρούμενοι για τη χώρα μας σήμερα».

«Απευθύνομαι σε όλο τον προοδευτικό κόσμο» είπε επιπλέον, ενώ προέτρεψε «τους ανθρώπους που θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός αντανακλά τον προοδευτικό κέντρο» να κοιτάξουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ με «τα χουντικά συνθήματα, τις υμνήτριες του Κασιδιάρη, την ευρωβουλεύτρια που μας λέει ανθέλληνες, την άλλη ευρωβουλεύτρια που μας λέει “μαζί τα σκοτώσαμε”».

Αν αυτό (το ψηφοδέλτιο της ΝΔ δηλαδή) μαζί με τον κ.Γεωργιάδη, τον κ.Βορίδη και όλους αυτούς που συγκυβερνούν «είναι αυτό που θέλει το προοδευτικό κέντρο τότε να σκεφτούμε ξανά τι θα πει προοδευτικό κέντρο» τόνισε.

Και πρόσθεσε «Εμείς δεν έχουμε τέτοιες αποκλίσεις από τη φιλοσοφία μας, έχουμε μια συμπαγή από την φιλοσοφία».

Σημείωσε ότι μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να αλλάξουμε τη χώρα». Σκοπό τηςς της πολιτικής, τόνισε, «είναι να προσφέρεις και να κάνεις τη ζωή του πολίτη καλύτερη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα υπόλοιπα, το «να πάρεις ψηφοφόρου» άλλων κομμάτων έχει να κάνει με «προσωπικές φιλοδοξίες» τις οποίες υποστήριξε ουσιαστικά πως ο ίδιος δεν έχει.

«Αν υπάρχει ένα άτομο το οποίο μπορεί να εμπνεύσει περισσότερο από μένα, να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο, να διοικήσει τη χώρα καλύτερα, να εκπροσωπήσει τη χώρα καλύτερα στο εξωτερικό, βρέσ’ το μου να το στηρίξω. Δεν είμαι εδώ πέρα για να γίνω σώνει και καλά ο επόμενος μεγάλος» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει εναλλακτικό μοντέλο στον καπιταλισμό, πρέπει να έχουμε ανοιχτές αγορές αλλά ρυθμισμένες»

Ερωτηθείς για το αν ως αριστερός επιδεικνύει καπιταλιστικό τρόπο ζωής και αν αυτός συνάδει με ένα αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως είναι στερεότυπο πως ένας αριστερός δεν μπορεί να πλουτίσει «σύννομα» και από την άλλη είπε ότι προκλητικό θα ήταν αν είχε πλουτίσει σε βάρος του λαού. Περαιτέρω, υποστήριξε ουσιαστικά πως δεν υπάρχει εναλλακτικό στον καπιταλισμό μοντέλο διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομίας και είπε πως στο εσωτερικό της χώρας πρέπει να υπάρχουν ανοιχτές αγορές αλλά ρυθμισμένες.

Η σύγχρονη Αριστερά, είπε, «είναι πρακτικές λύσεις για τους αδύναμους συμπολίτες μας».

Στόχος του είπε είναι να αλλάξει τη χώρα με προτεραιότητα ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. «Δεν είναι δυνατόν ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας, να πληρώνει τον ίδιο φόρο εισοδήματος με μία εισηγμένη».

«Είμαστε» είπε «στην ΕΕ από το 1981. Γιατί είμαστε πάντα στο κάτω μισό της Ευρώπης και τώρα δεύτεροι απ’ τον πάτο σε αγοραστική δύναμη; Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα; Το 26% που βρίσκεται στα πρόθυρα του κοινωνικού αποκλεισμού, αυτό δε δείχνει ότι κάτι δε λειτουργεί;».

Συζητώντας για την ακρίβεια είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει, 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά σημειώνοντας ότι τα μέτρα δε θα είναι μόνιμα αλλά για όσο διαρκεί η ακρίβεια.

«Υπάρχει τεράστια σπατάλη στο κράτος»

Περαιτέρω, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει «για ποιο λόγο η ελληνική φέτα και το λάδι είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα με σχέση με το εξωτερικό. Θα μάθει την απάντηση από την φον ντερ Λάιεν;».

Επανάλαβε ότι δεν πρέπει να ρωτάμε πού θα βρεθούν τα λεφτά αλλά που πάνε τα λεφτά, δείχνοντας ως πηγή χρηματοδότησης των μέτρων τον περιορισμό της σπατάλης: «υπάρχει τεράστια σπατάλη στο κράτος. Δυόμισι δις ευρώ ερευνώνται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για ψηφιακά έργα. Ξέρετε ότι κανονισμοί εν μέσω κόβιντ για απευθείας αναθέσεις πιο γρήγορα ακόμη ισχύουν;». «Η ερώτηση δεν είναι αν υπάρχουν λεφτά επειδή το είπε ο κύριος Παπανδρέου πριν 15 χρόνια. Το ερώτημα είναι πού πάνε τα λεφτά».

Για ποιο λόγο οι Έλληνες που πληρώνουν τους δεύτερους πιο υψηλούς έμμεσους φόρους στην Ευρώπη, έχουν το πιο ακριβό ρεύμα, τα πιο ακριβά τρόφιμα, την δεύτερη πιο χαμηλή αγοραστική δύναμη και τη χειρότερη κατάσταση στη νεανική στέγη».

Σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σημείωσε ότι όλα είναι κοστολογημένα και αναφέρθηκε στην κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις που «θα είναι μία ένεση ρευστότητας, θα έχει μεγάλη απόδοση στην οικονομία. Θα υπάρχει απόσβεση σε τρία χρόνια. Ένα τέτοιο μέτρο βοηθάει συγχρόνως στην πάταξη της φοροδιαφυγής».

Διαβάστε επίσης:

Οι δομικές αλλαγές που προαναγγέλλει ο Κασσελάκης και η ανταλλαγή μηνυμάτων με τον «παραδοσιακό» ΣΥΡΙΖΑ 

Επιστρέφει ο Ανδρουλάκης στο «σοσιαλδημοκρατικό αφήγημα»

Βουλή: Κόντρα Παππά – Σκρέκα για το Ταμείο Ανάκαμψης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 02:01