search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 15:22
MENU CLOSE

Ισραήλ: Πυραυλική επίθεση της Χαμάς κατά Τελ Αβίβ – Σειρήνες στην πόλη

26.05.2024 15:28
hamas israil polemos 765- new

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «μεγάλη πυραυλική επίθεση» με στόχο το Τελ Αβίβ την Κυριακή, καθώς ο ισραηλινός στρατός ενεργοποίησε τις σειρήνες στο κέντρο της πόλης προειδοποιώντας για πιθανές εισερχόμενες ρουκέτες.

Σε ανακοίνωσή τους στο κανάλι της οργάνωσης στο Telegram, οι Ταξιαρχίες al-Qassam ανέφεραν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν ως απάντηση στις «σιωνιστικές σφαγές κατά αμάχων», όπως αποκάλεσε. Ο τηλεοπτικός σταθμός Hamas Al-Aqsa ανέφερε επίσης ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Προειδοποιητικές σειρήνες για πυραυλική επίθεση δεν είχαν ακουστεί στο Τελ Αβίβ τους τελευταίους τέσσερις μήνες. 

Ισραήλ: Συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προγραμματίζεται συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για σήμερα το απόγευμα προκειμένου για να συζητηθούν οι προσπάθειες για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στην Ιερουσαλήμ σήμερα το απόγευμα στις 9:00 μ.μ. (6:00 μ.μ. GMT) για να συζητήσει μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων», είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς ανανεώνονται οι προσπάθειες για την εξασφάλιση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο παλαιστινιακό έδαφος έπειτα από περισσότερους από επτά μήνες καταστροφικού πολέμου.

Διαβάστε περισσότερα:

Ισραήλ: Συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου για την απελευθέρωση των ομήρων

Βρετανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής θητείας στα 18 προαναγγέλλει ο Σουνάκ

Ινδία: Τραγωδία με νεκρά νεογέννητα σε πυρκαγιά νοσοκομείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 15:22