search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.10.2025 05:41
MENU CLOSE

ΕΟΦ: Προσοχή, κυκλοφορεί μη εγκεκριμένο ενέσιμο φάρμακο για λιποδιάλυση 

27.05.2024 10:49
farmakopoios

Την προσοχή των καταναλωτών σε ενέσιμο προϊόν που χρησιμοποιείται για λιποδιάλυση, το οποίο κυκλοφορεί χωρίς έγκριση, εφιστούν οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Το εν λόγω ενέσιμο προϊόν το διαφημίζουν σε ιστοσελίδες τους ινστιτούτα ομορφιάς και στη χώρα μας, ως κατάλληλο για αδυνάτισμα τόσο στο πρόσωπο, το λαιμό όσο και στο σώμα. 

Αναλυτικά σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τον Οργανισμό Φαρμάκων της Νορβηγίας, μέσω του συστήματος ειδοποίησης ανάμεσα στις αρχές των κρατών – μελών, για τη διάθεση του ενέσιμου διαλύματος Lemonbottle, το οποίο προωθείται για τη λιποδιάλυση.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το ανωτέρω προϊόν που κυκλοφορεί με ενδείξεις φαρμάκου, δεν διαθέτει σχετική έγκριση του ΕΟΦ και ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν αυτό δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του ανωτέρω προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Διαβάστε επίσης:

Ozempic: Εκτοξεύεται η ζήτηση την άνοιξη για να έχουν κορμί με διαστάσεις μοντέλου στην παραλία

Μελάνωμα: Η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος – Σε ποιες ηλικίες αυξήθηκαν τα κρούσματα

Μαζί για το Παιδί: Χρήσιμος οδηγός για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.10.2025 05:37