search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.09.2025 17:40
MENU CLOSE

Πατατόπιτες από τορτίγιες, με λαχανικά και τυριά που λιώνουν

01.06.2024 06:20
patatopites_sintagi31_5

Ένα πεντανόστιμο και οικονομικό σνακ, για τηγανόπιτες που γεμίζονται με πουρέ πατάτας, διάφορα λαχανικά και τυριά που λιώνουν.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση με διάφορα μυρωδικά της αρεσκείας σας π.χ. φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και μαϊντανό και να αξιοποιήσετε διαφορετικά λαχανικά και περισσεύματα της αρεσκείας σας.

Υλικά για τη Συνταγή

6 τορτίγιες

500 γραμμάρια πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

50 γραμμάρια παρμεζάνα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Για τη γέμιση

100 γραμμάρια ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

50 γραμμάρια καλαμπόκι (βρασμένο ή κονσέρβα)

50 γραμμάρια αρακά βρασμένο (προαιρετικά)

6 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας

Τυρί που λιώνει, χοντροτριμμένο (ένταμ, γκούντα, μοτσαρέλα)

Ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

1.Αρχικά πλύντε, κόψτε τις πατάτες σε κύβους και βράστε τις σε ελαφρά αλατισμένο νερό, για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν

2. Στο μεταξύ βάλτε 20 γραμμάρια λάδι ή βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Προσθέστε το ζαμπόν και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα, το καλαμπόκι και τον αρακά και συνεχίστε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Αφήστε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει.

4. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, σουρώστε τις και πολτοποιήστε τις με το πρες πουρέ. Προσθέστε την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενώστε με το σοταρισμένο μίγμα λαχανικών, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.

5. Βάλτε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας, αλείψτε με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας όλη την τορτίγια, πασπαλίστε τη μισή μεριά με τριμμένο τυρί που λιώνει και απλώστε ακριβώς από πάνω (στη μισή μεριά δηλαδή), μερική από την γέμιση πατάτας. Πασπαλίστε από πάνω άλλη μια στρώση τυριών και διπλώστε την τορτίγια στη μέση.

6. Ζεστάνετε 2-3 κουταλιές λάδι στο τηγάνι, βάλτε τη γεμισμένη τορτίγια και ψήστε την για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο για τις υπόλοιπες πίτες.

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστά μπισκότα βάσης, στα γρήγορα, με μόνο 3 υλικά

Γαύροι τηγανητοί «ζευγαράκια», με κόλπο στο πανάρισμα

Ατομικά κεράσματα τιραμισού, της στιγμής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.09.2025 17:40