Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας με την μυρωδιά του βουτύρου, την τραγανότητα της ζύμης και το μοναδικό άρωμα της γέμισης.
Ένα μικρό μυστικό για να διατηρήσετε ζουμερή τη γέμιση, είναι να σοτάρετε τον κιμά χωρίς λιπαρή ύλη, ώστε να ψηθεί στα δικά του υγρά και να μην στεγνώσει, και να προσθέσετε το κρεμμύδι ωμό στην καυτή γέμιση.
Για τη ζύμη
3 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλιτζάνι (200ml) νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό (4 γραμμάρια) ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό (5 γραμμάρια) αλάτι
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Για την επάλειψη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1.Για τη ζύμη, ανακατέψτε το αλεύρι, το νερό και τη μαγιά μέχρι να ενωθούν και ζυμώστε καλά για 5 λεπτά σε αλευρωμένο πάγκο ή μέσα σε ένα βαθύ μπολ. Βάλτε το αλάτι και συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να έχετε μια λεία και απαλή ζύμη. Τοποθετήστε την σε ελαφρά αλευρωμένο μπολ, σκεπάστε την και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1 με 1 ½ ώρα.
2.Στο μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση. Σοτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τον κιμά, χωρίς λιπαρή ουσία και μόλις απελευθερώσει τα υγρά του προσθέστε το αλάτι. Όταν ο κιμάς απορροφήσει το νερό και πάρει χρώμα, αποσύρετέ τον από την εστία. Βάλτε το πιπέρι και το κρεμμύδι ωμό, κομμένο σε μικρά κυβάκια στον ψημένο καυτό κιμά, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.
3.Τοποθετήστε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, ξεφουσκώστε την και χωρίστε την σε 4 ίσα μέρη. Κάντε τα κομμάτια μπαλάκια, σκεπάστε τα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 45 λεπτά.
4.Ανοίξτε το καθένα μπαλάκι σε μακρόστενο σχήμα με τη βοήθεια ενός πλάστη, τραβήξτε και τεντώστε τη ζύμη να λεπτύνει, προσέχοντας να μην σκιστεί και τινάξτε τη λωρίδα ελαφρά για να απαλλαγείτε από το περιττό αλεύρι.
5.Βάλτε 4 κουταλιές της σούπας μείγμα κιμά στη μέση της ζύμης που ανοίξατε, αφήνοντας ένα δάκτυλο κενό από τις άκρες. Ενώστε τις άκρες της ζύμης στο πάνω μέρος της και τσιμπήστε τις σφιχτά να κλείσουν. Τραβήξτε το μπαστούνι κρατώντας το από τις άκρες και τεντώστε το ελαφρά να μακρύνει.
6.Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετήστε τις πίτες δύο – δύο στο ταψί, διαγώνια για να χωράνε και ψήστε τις στη θέση του φούρνου που είναι λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα, για 12 λεπτά. Αλείψτε με βούτυρο παντού τα μπαστούνια όσο είναι ζεστά και απολαύστε.
Συμβουλή
Για να ενισχύσετε τη γεύση των μπαστουνιών, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο καυτά, χαράξτε τα κατά μήκος με ένα μαχαίρι και σπρώξτε μέσα στη σχισμή μερικά κομμάτια βούτυρο.
Διαβάστε επίσης:
Τσιζκέικ με φρέσκες φράουλες, χωρίς ψήσιμο
Σολομός «παντρέψου με», το viral πιάτο του TikTok
Posset λεμονιού Βρετανίας με 4 υλικά
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.