search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 21:56
MENU CLOSE

Παγωτό αρωματισμένο με δεντρολίβανο

08.06.2024 06:15
pagoto_dendrolivano

Ιδιαίτερο και ασυνήθιστο, το παγωτό με δεντρολίβανο συνδυάζει τη γλυκιά και κρεμώδη υφή με τα αρώματα του αγαπημένου αυτού φρέσκου βοτάνου.

Παρόλο που οι καλεσμένοι σας δεν θα μαντέψουν την παρουσία του δεντρολίβανου στη σύνθεσή του, σίγουρα ξεφεύγει από τις τυπικές γεύσεις παγωτού και απευθύνεται περισσότερο σε ενήλικες και απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Υλικά για τη Συνταγή

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, πλήρης

200 ml γάλα, πλήρες

115 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

20 γραμμάρια ζάχαρη καστανή

20 γραμμάρια (4 κλωναράκια περίπου) φρέσκο δεντρολίβανο

3 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε το εκχύλισμα, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το γάλα μαζί με τα κλωναράκια δεντρολίβανου. Μόλις έρθει σε βρασμό, αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και μετά από λίγα λεπτά μεταφέρετέ το στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.

2. Στη συνέχεια ξαναβάλτε το γάλα στη φωτιά και φέρτε το σε βρασμό και ακολούθως ψύξτε ξανά. Επαναλάβετε ξανά τη διαδικασία βρασμού και ψύξης. Τα βήματα αυτά είναι απαραίτητα για να εκχυλιστεί σωστά και να δώσει το δεντρολίβανο το άρωμα και τη γεύση του στο γάλα. Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε το γάλα και να προσαρμόσετε ανάλογα την ένταση, μειώνοντας τους βρασμούς ή τον χρόνο εκχύλισης στο ψυγείο.

3. Μόλις κρυώσει το γάλα για τρίτη φορά, σουρώστε το από λεπτό τρυπητό (σήτα) και ζεστάνετέ το ξανά σε χαμηλή φωτιά.

4. Στο μεταξύ χτυπήστε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, ρίξτε το ζεσταμένο γάλα σε λεπτή ροή.

5. Μεταφέρετε το μίγμα στο κατσαρολάκι, ρίξτε την καστανή ζάχαρη και μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά (χωρίς να κοχλάζει), ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα.

6. Άν κρίνετε ότι η κρέμα έχει σβόλους, περάστε την από ένα σουρωτήρι, καλύψτε την κολλητά στην επιφάνειά της με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Μόλις κρυώσει ανακατέψτε την με την κρέμα γάλακτος, βάλτε την σε ένα δοχείο ψύξης ή πλαστικό τάπερ, τοποθετήστε την για 2 ώρες στο ψυγείο και έπειτα για 1 ώρα στην κατάψυξη. Σερβίρετε το παγωτό, πασπαλισμένο με καστανή ζάχαρη και στολίστε το με κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου.

Διαβάστε επίσης:

Ατομικές κιμαδόπιτες σε μπαστούνια

Τσιζκέικ με φρέσκες φράουλες, χωρίς ψήσιμο

Σολομός «παντρέψου με», το viral πιάτο του TikTok

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 21:54