Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η θερμοκρασία ξεπέρασε κατά τόπους τους 40°C την Παρασκευή (27/6) με τη μέγιστη τιμή της να καταγράφεται στη Σκάλα Μεσσηνίας (43.2°C). Ακολούθως «ζεματίστηκαν» το Αστέρι Λακωνίας και οι Αιγιές Γυθείου (41.6°C). Ο καιρός χαλάει από το Σάββατο και πέφτει ελαφρώς η θερμοκρασία.
Στον χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Οι πληροφορίες που επίσης παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 °C σε 39 από τους 530 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~7%), τους 37 °C σε 233 σταθμούς (ποσοστό ~44%) και τους 35 °C σε 354 σταθμούς (ποσοστό ~67%).
Τους 40°C ξεπέρασε η θερμοκρασία και στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές. Η υψηλότερη μέγιστη καταγράφηκε στη Σαλαμίνα (40.8°C) και ακολούθησαν η Βλυχάδα (40.6°C) και το Χαροκόπειο στην Καλλιθέα (40.5°C). Στον χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας της Παρασκευής στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές.
Σημειώνεται ότι σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.
Συγκεκριμένα:
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Στην Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά 36 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς και στις Κυκλάδες τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Τις πρωινές ώρες αυξημένες νεφώσεις με καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, μέχρι τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 με 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα καταστεί αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν εκ νέου στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε επίσης:
Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Σχεδόν μισή ώρα οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Υπό έλεγχο η φωτιά στον οικισμό Αργιθέα στην Παιανία
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.