Παγωμένο daiquiri ανανά
Το παγωμένο daiquiri με ανανά είναι απίστευτα εύκολο στην παρασκευή του και είναι ακριβώς το είδος του δροσιστικού κοκτέιλ που χρειάζεστε για μια ζεστή μέρα στη βεράντα ή την αυλή σας.
Υλικά για τη Συνταγή
Για 1 δόση
125 γραμμάρια (3/4 φλιτζανιού) κατεψυγμένο ανανά, κομμένο σε κομμάτια
180 ml (3/4 φλιτζανιού) παγάκια
45 ml λευκό ρούμι
15 ml (1 γενναία κουταλιά της σούπας) φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
12,5 γραμμάρια (1 γενναία κουταλιά της σούπας) ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ με κανάτα που να μπορεί να θρυμματίσει πάγο και μπλεντάρετε μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα.
2. Αδειάστε το σε ένα ποτήρι κοκτέιλ που ιδανικά έχετε τοποθετήσει για μερικές ώρες στην κατάψυξη.
3. Διακοσμήστε με φέτες λάιμ, φρέσκα φύλλα δυόσμου και κομμάτια φρέσκου ανανά, αν επιθυμείτε.
Ιnfo
Το daiquiri θεωρείται ένα από τα κλασικά κοκτέιλ που ετοιμάζεται με λευκό ρούμι, χυμό λάιμ και ένα απλό σιρόπι ζάχαρης. Συνήθως χτυπιέται με πάγο και σουρώνεται μέσα σε παγωμένο ποτήρι. Αρχικά παρασκευαζόταν στα τέλη του 19ου αιώνα στην Κούβα και έγινε αμέσως επιτυχία, εξαπλώνοντας την παρουσία του στην Αβάνα, τη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο.
Διαβάστε επίσης:
Κεφτέδες μπεγιεντί (με πουρέ ψητής μελιτζάνας)
Vegan μπανανόψωμο με στροβίλους κανέλας και επικάλυψη κραμπλ