Αποχρώσες διαφορές στην αντιπολιτευτική γραμμή ΠΑΣΟΚ και η λογική του μη μου άπτου
Όταν έχεις, όπως συνάγεται από την γενικότερη κριτική σου, τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων πολλών ετών- ή έστω μια που διεκδικεί επάξια αυτόν τον τίτλο- τότε δεν πειράζει να συγκρούεσαι ενίοτε και … χωρίς γάντια. Έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση αυτή αμφισβητείται συνολικά για το πώς αντιμετωπίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Αυτό που σχολίαζαν στα πηγαδάκια στη Βουλή, είναι ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να κινηθεί σε μια «ισορροπιστική» λογική, αντί να στηρίξει καθαρά και χωρίς αστερίσκους την Ευαγγελία Λιακούλη όταν δέχθηκε επίθεση από τον Μακάριο Λαζαρίδη της ΝΔ για τη φράση της ότι δεν είναι και τόσο δημοκρατικά αυτά που κάνει η κυβέρνηση – ο γαλάζιος προπαγανδιστικός μηχανισμός απομόνωσε μια επιστροφή περί «χούντας» για να κάνει παιχνίδι, αδικώντας τη δυναμική βουλευτίνα.
«Επέλεξε να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα», σχολίαζαν συνάδελφοι του ακούγοντας τον κ. Γερουλάνο να αναφέρει ότι «κάθε φορά που στριμώχνεται η ΝΔ ψάχνει μια δήλωση ή απόσπασμα δήλωσης για να πάει την συζήτηση εκεί που θέλει να την πάει». Περίμεναν να είναι πιο οξύς ο Παύλος, αλλά φεύ! Είναι πιο πολύ της λογικής… μη μου άπτου!
Διαβάστε επίσης: