ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 03:04
MENU CLOSE

Μπαγκέτα γεμιστή με προσούτο, ρόκα και μοτσαρέλα

19.07.2025 06:35

Ένα υπέροχο σνακ για το πρωινό ή για ελαφρύ βραδινό γεύμα, ιδανικό για μια μέρα στην παραλία, στο πικ νικ στην εξοχή και στην εκδρομή, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα.

Υλικά για τη Συνταγή

1 μεγάλη μπαγκέτα

100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες

200 γραμμάρια φρέσκια ρόκα

2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένες σε φέτες

100 γραμμάρια προσούτο ή ζαμπόν, σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά ανακατέψτε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα μαζί με τη σάλτσα πέστο. Αφήστε την στην άκρη.
  2. Κόψτε ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη μήκους περίπου 30 εκατοστών, απλώστε το στον πάγκο εργασίας και αλείψτε το με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε από πάνω τη ρόκα σαν κρεβατάκι, το προσούτο σε φέτες ή το ζαμπόν, τη σάλτσα μαγιονέζα – πέστο, τις λιαστές ντομάτες και τις φέτες μοτσαρέλας. Ρολάρετε τη μεμβράνη και τυλίξτε την γέμιση σφικτά.
  3. Κόψτε την μπαγκέτα σε κομμάτια 10-15 εκατοστών και αφαιρέστε την ψίχα από το κέντρο, αφήνοντας την κόρα ανέπαφη.
  4. Τοποθετήστε τη μία άκρη της μεμβράνης μέσα από το κέντρο του ρολού και ζουλήξτε απαλά τη γέμιση προς το κέντρο. Κρατώντας σταθερά τη γέμιση στη θέση της, αφαιρέστε τη μεμβράνη από το σάντουιτς και είναι έτοιμη να την σερβίρετε.

Συμβουλή

– Μπορείτε να ψιλοκόψετε όλα τα υλικά για τη γέμιση, να τα ανακατέψετε με τη σάλτσα και να τοποθετήσετε την κρεμώδη γέμιση μέσα στα ανοίγματα της μπαγκέτας με κουτάλι ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.

– Άλλες ιδέες υλικών για τη γέμιση είναι σοταρισμένα κομμάτια λουκάνικου, σοταρισμένα μανιτάρια με σκόρδο, τριμμένη γραβιέρα, περισσεύματα ψητού κοτόπουλου ή γαλοπούλας, ελιές, τοματίνια, μαγειρεμένο σπανάκι με κομμάτια φέτας, πιπεριές κτλ.

Διαβάστε επίσης:

Αφράτη γιαουρτόπιτα με σιρόπι λεμονιού

Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα ντομάτας

Σικελικό ζελέ (πουτίγκα) καρπούζι χωρίς ζελατίνη

ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 00:27
Exit mobile version