ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 03:34
MENU CLOSE

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Μέλισσα Λεχαινών Ηλείας: Μεγάλη η προσπάθεια των Πυροσβεστικών δυνάμεων

01.08.2025 20:26

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μέλισσα Λεχαινών Ηλείας. Ήχησε νωρίτερα και το 112 από την Πολιτική Προστασία.

Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν 61 πυροσβέστες με τη συνδρομή τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων από την 18η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.), καθώς και 18 οχήματα.

Σηκώθηκαν και ενάερια μέσα

Από αέρος πραγματοποιούνται ρίψεις νερού με τη συμμετοχή τριών αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν, επίσης, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, με στόχο να αποφευχθεί η εξάπλωσή της προς κατοικημένες περιοχές.

Αναζωπυρώθηκε ενώ είχε περιοριστεί

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ilialive η φωτιά παρόλο που είχε περιοριστεί αναζωπυρώθηκε γύρω στις 14.30. Πραγματοποιήθηκε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά που ήταν σε εξέλιξη σε σημείο με θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις έξω από την περιοχή Μέλισσα.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 15:00 στάλθηκε μήνυμα από το «112» στους κατοίκους της περιοχής.

«Αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Κοττέικα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Τραυματίστηκε πυροσβέστης την ώρα που έσβηνε φωτιά σε σπίτι

Οδική ασφάλεια: Καμπάνια της κυβέρνησης στα social media – «Αλλάζουμε συμπεριφορά. Οδηγούμε με ασφάλεια»

Πέθανε η γυναίκα που είχε αυτοπυρποληθεί έξω από την Αίγλη Ζαππείου – Η συγκλονιστική αποκάλυψη για την ταυτότητά της – «Μια καλή δημοσιογράφος που την έλεγαν Αύρα….»

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 00:33
Exit mobile version