ΔΕΥΤΕΡΑ 03.11.2025 20:33
MENU CLOSE

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο - Tι συζήτησαν

16.09.2025 09:43

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η πατριαρχική αποστολή αποτελούνταν από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τον Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδώρητο, τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, τον Μέγα Εκκλησιάρχη και Διευθυντή του Πατριαρχικού Γραφείου πατέρα Αέτιο.

Σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο η συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα, διεξήχθη σε πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ποικίλες πρωτοβουλίες και τη διακονία του Οικουμενικού Θρόνου και για την ζωή των Χριστιανών στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της συζητήσεως, ο Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Τραμπ για τις πρωτοβουλίες και τη συνολική προσπάθειά του για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο και ιδιαιτέρως στην Ουκρανία. Συζήτησαν, επίσης, για την κατάσταση των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή.

Επίσης, έγινε αναφορά και στην επικείμενη επίσκεψη της Α. Αγιότητος του Πάπα Ρώμης Λέοντος ΙΔ’ στην Τουρκία, προκειμένου να τιμήσουν από κοινού με τον Παναγιώτατο την εφετεινή 1700ή επέτειο της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου της Νικαίας. Για την συνάντηση έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ο Αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος είναι Χριστιανός Ρωμαιοκαθολικός στο θρήσκευμα.

Ο Πατριάρχης συλλυπήθηκε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τη δολοφονία του φίλου και συνεργάτη του Τσάρλι Κερκ και τον ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και για το ωραίο δώρο του.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για τις όρκες στην Πορτογαλία: Επιτέθηκαν σε τουριστικό σκάφος και το βύθισαν – Σοκαριστικό βίντεο

BBC: Μήνυμα προς την Ευρώπη οι κοινές ασκήσεις Ρωσίας και Λευκορωσίας – Πού αποσκοπεί η επίδειξη ισχύος στη σκιά της κλιμακούμενης έντασης

Παραδοχή από Νετανιάχου: Αναγκαία η επένδυση σε ΜΜΕ επιρροής για την ανατροπή της «απομόνωσης» του Ισραήλ

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.11.2025 20:33
Exit mobile version