ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.10.2025 23:06
MENU CLOSE

Βραχάκια μαύρης σοκολάτας με αμύγδαλα και θαλασσινό αλάτι

24.10.2025 06:20

Μια γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για απολαυστικά βραχάκια με τραγανά αμύγδαλα, βυθισμένα σε ένα παχύ στρώμα μαύρης σοκολάτας και πασπαλισμένα με θαλασσινό αλάτι.

Υλικά για τη Συνταγή

1 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή τεμαχισμένης κουβερτούρας

½ κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

1 φλιτζάνι καβουρδισμένα ανάλατα αμύγδαλα

¼ ή το πολύ ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινού αλατιού

Εκτέλεση

1. Αρχικά στρώστε ένα μικρό ή μεσαίο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.

2. Ζεστάνετε τη σοκολάτα μαζί με το καρυδέλαιο σε ένα μικρό κατσαρολάκι με τη μέθοδο μπαιν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς ή λιώστε την σε φούρνο μικροκυμάτων σε ένα κατάλληλο μπολ. Αν χρησιμοποιήσετε μικροκύματα ρυθμίστε τη διαδικασία σε βήματα των 20 δευτερολέπτων, όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

3. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια λεία και ρευστή σύσταση και μόλις είναι έτοιμο, διπλώστε μέσα στο μπολ με μια σπάτουλα τα αμύγδαλα, μέχρι να καλυφθούν καλά.

4. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, φτιάξτε σωρούς από αμύγδαλα καλυμμένα με σοκολάτα, αραιά μεταξύ τους, έτσι ώστε να δημιουργήσετε τα βραχάκια.

5. Πασπαλίστε τα με νιφάδες θαλασσινού αλατιού και βάλτε τα στο ψυγείο να σφίξουν για 15-25 λεπτά.

Συμβουλή

Τα βραχάκια μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστό σπιτικό ψωμί του τοστ

Μαλακά μπισκότα μήλου, της στιγμής

Εύκολη συνταγή για κοτόπουλο ποπ κορν

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.10.2025 23:01
Exit mobile version