search
ΣΑΒΒΑΤΟ 14.02.2026 11:48
MENU CLOSE

Παρίσι: Το Μουσείο Ρομαντικής Ζωής άνοιξε ξανά τις πύλες του για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

14.02.2026 10:11
mouseio

Ανοίγει σήμερα και πάλι τις πύλες του για το κοινό έπειτα από εργασίες ανακαίνισης που διήρκεσαν 17 μήνες το Μουσείο Ρομαντικής Ζωής (Musee de la Vie Romantique) στο Παρίσι.

Το διατηρητέο κτίριο στους πρόποδες του λόφου της Μονμάρτρης, στην περιοχή Νουβέλ Ατέν (Νέα Αθήνα), χτίστηκε το 1830 και αγοράστηκε από τον Ολλανδό ζωγράφο Ary Scheffer, κεντρική μορφή του Ρομαντισμού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού κινήματος που εκτείνεται από τα τέλη του 18ου έως τα τέλη του πρώτου μισού του 19ου αιώνα.

Ζωγράφοι και μουσικοί, όπως οι Théodore Géricault, Horace Vernet, Théodore Chassériau, Eugène Delacroix, Frédéric Chopin επέλεξαν εκείνη την περίοδο την περιοχή ως τόπο διαμονής τους, όπως επίσης συγγραφείς και ποιητές, μεταξύ άλλων, οι George Sand, Théophile Gautier, Victor Hugo, Charles Baudelaire και Alexandre Dumas.

Τα σαλόνια, τα στούντιο και οι κήποι των αρχοντικών, όπως η έπαυλη του Ολλανδού ζωγράφου έγιναν τόποι συνάντησης για αυτές τις εξέχουσες προσωπικότητες, ενθαρρύνοντας τις ανταλλαγές και τις συνεργασίες και δημιουργώντας μια πραγματική «δημοκρατία των τεχνών και των γραμμάτων», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Διαβάστε επίσης:

Το άγνωστο ’21 της Βιτάλη

Οι παραστάσεις στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2026

Berlinale: Σάλος με τη δήλωση του Βιμ Βέντερς ότι οι καλλιτέχνες «πρέπει να μείνουν μακριά από την πολιτική» – Αποχώρησε συγγραφέας από το φεστιβάλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14.02.2026 11:45