ΠΕΜΠΤΗ 26.02.2026 11:52
MENU CLOSE

Δοκιμή υβριδικών ενεργειακών συστημάτων της INTRACOM DEFENSE σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ σε Ελλάδα και Γερμανία

26.02.2026 08:10

Σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Γερμανία συμμετείχε η INTRACOM DEFENSE (IDE), με τα υβριδικά συστήματα ισχύος HEPS®, τα οποία δοκιμάστηκαν σε συνθήκες εκστρατείας, επιδεικνύοντας αυξημένη ενεργειακή αυτονομία, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και περιορισμένο ακουστικό και θερμικό αποτύπωμα.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το Σύστημα Υβριδοποίησης HST25K (GHS) της IDE επέτρεψε την ταχεία ανάπτυξη αρθρωτών μικροδικτύων, ενσωματώνοντας συμβατικές γεννήτριες και καλύπτοντας πολλαπλές ενεργειακές ανάγκες σε απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον. Η λειτουργία του συστήματος υπό ρεαλιστικές συνθήκες εκστρατείας συνέβαλε στη βελτίωση της συνολικής επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας των μονάδων.

Τα αποτελέσματα των εφαρμογών παρουσιάστηκαν και στο συνέδριο Combat Engineer & Logistics 2026 στην Κρακοβία, όπου αναδείχθηκαν μετρήσιμες βελτιώσεις στην επιχειρησιακή αυτονομία, την εξοικονόμηση καυσίμου και την ενεργειακή επάρκεια, καθώς και η δυνατότητα «ήσυχης λειτουργίας», στοιχείο κρίσιμο για την επιβιωσιμότητα προσωπικού και μέσων.

Η IDE διαθέτει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και συμμετοχή σε διεθνή προγράμματα, περιλαμβάνεται στη λίστα επίσημων προμηθευτών του ΝΑΤΟ και ηγείται ευρωπαϊκών έργων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας, επενδύοντας συστηματικά σε τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Διαβάστε επίσης

Κέρδη προ φόρων άνω των €100 εκατ. για 3η συνεχόμενη χρονιά για την HSBC Malta

Ταξιδεύουμε στην Ιταλία με 20% Early Booking από την Superfast Ferries!

Qualco-Engineering International Belgium: Συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενίσχυση των ψηφιακών του συστημάτων

ΠΕΜΠΤΗ 26.02.2026 11:52
Exit mobile version