search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.04.2026 12:12
MENU CLOSE

Vegan μπισκοτάκια πορτοκάλι – αμύγδαλο

01.04.2026 06:20
vegan_biskota

Τα πεντανόστιμα αυτά μπισκοτάκια δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα (vegan), ούτε γλουτένη, καθώς παρασκευάζονται από αλεύρι αμυγδάλου και καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας.

Γίνονται ελαφριά και ντελικάτα και συνδυάζουν υπέροχα τη γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού με την ιδιαίτερη υφή του αλευριού αμυγδάλου.

Υλικά για τη Συνταγή

120 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου

50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας

8 γραμμάρια ( 1 φακελάκι )μπέικιν πάουντερ

30 ml φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 πρέζα αλάτι

Φέτες αμυγδάλου για διακόσμηση

Εκτέλεση

1. Βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από τις φέτες αμυγδάλου) σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα.

2. Με βρεγμένα χέρια, πλάστε στρογγυλά μπισκοτάκια και τοποθετήστε τα με μικρή απόσταση μεταξύ τους , σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα.

3. Πασπαλίστε τα μπισκότα από πάνω με τα τριμμένα αμύγδαλα φέτες.

 4. Ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για περίπου 10 λεπτά.

 5. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί και αφαιρέστε τα προσεκτικά ξεκολλώντας  τα από τη λαδόκολλα.

Συμβουλή

Η ζύμη για τα μπισκότα αμυγδάλου-πορτοκαλιού αναμειγνύεται με ένα κουτάλι, ίσα-ίσα για να ενωθούν τα υλικά. Το ψήσιμο διαρκεί περίπου δέκα λεπτά, γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε να μην απομακρυνθείτε από τον φούρνο, διότι είναι πολύ εύκολο να καούν.

Διαβάστε επίσης:

Πιπεριές Φλωρίνης, γεμιστές με πλιγούρι και μανιτάρια

Σαρακοστιανές πατατοκροκέτες, γεμιστές με μανιτάρια

Μους σοκολάτα πορτοκάλι για τη νηστεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.04.2026 12:12