search
ΚΥΡΙΑΚΗ 06.09.2026 10:30
MENU CLOSE

Intracom Defence: Νέα γερμανική σύμβαση βάζει ελληνική τεχνολογία στα άρματα μάχης Leopard 2A8 διεθνώς

06.09.2026 08:42
intracome defence leopard

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Σε ένα από τα πλέον εμβληματικά ευρωπαϊκά προγράμματα χερσαίων εξοπλισμών αποκτά παρουσία η Intracom Defence, μετά τη νέα σύμβαση που εξασφάλισε από τη γερμανική KNDS Deutschland.

Η ελληνική εταιρεία αναλαμβάνει την προμήθεια του συστήματος επικοινωνίας και πληροφοριών WiSPREvo, το οποίο θα τοποθετηθεί σε νεοκατασκευασμένα άρματα μάχης Leopard 2A8 που προορίζονται για πελάτες της διεθνούς αγοράς.

Η συμφωνία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την Intracom Defence, καθώς διευρύνει την ήδη μακροχρόνια συνεργασία της με τον γερμανικό όμιλο και ενισχύει την παρουσία ελληνικής τεχνολογίας σε ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα ευρωπαϊκά οπλικά συστήματα.

Το WiSPREvo αποτελεί σύστημα ψηφιακών επικοινωνιών και δικτύωσης για άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα. Μεταξύ των χαρακτηριστικών του περιλαμβάνεται η τεχνολογία Dynamic Noise Reduction, η οποία περιορίζει τον έντονο περιβαλλοντικό θόρυβο στο εσωτερικό των τεθωρακισμένων, βελτιώνοντας την επικοινωνία μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Παράλληλα, η αρχιτεκτονική του επιτρέπει την ενσωμάτωση νέων τακτικών ασυρμάτων, αισθητήρων, συστημάτων διοίκησης και ελέγχου και νέων υπολογιστικών τεχνολογιών. Αυτό έχει σημασία καθώς τα σύγχρονα στρατιωτικά οχήματα εξελίσσονται πλέον σε δικτυωμένες πλατφόρμες μάχης.

Η συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία βρίσκεται σε φάση ισχυρής ανάπτυξης, δημιουργώντας μεγαλύτερο χώρο και για ελληνικές εταιρείες που μπορούν να ενταχθούν στις διεθνείς αλυσίδες παραγωγής.

Για την Intracom Defence, επομένως, το κέρδος δεν περιορίζεται σε μία ακόμη σύμβαση. Η παρουσία στο πρόγραμμα του Leopard 2A8 λειτουργεί και ως σημαντική «βιτρίνα» για την ελληνική αμυντική τεχνολογία στις διεθνείς αγορές.

Διαβάστε επίσης:

Η Παπαστράτος στη ΔΕΘ 2026: 95 χρόνια, «Εδώ, το Επόμενο Προηγείται»

Η IDEAL Holdings εξαγόρασε από την Oak Hill το 25% της Kymora έναντι 118,75 εκατ. ευρώ

Στρατηγική Συμφωνία METLEN και Coca-Cola Τρία Έψιλον για Πράσινη Ενέργεια μέσω Δεκαετούς PPA στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06.09.2026 10:30