search
ΔΕΥΤΕΡΑ 19.10.2026 14:14
MENU CLOSE

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία Εφετών

19.10.2026 13:39
valirakis_1910_1920-1080_new

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που κήρυξε αθώους τους δύο επαγγελματίες ψαράδες για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών.

Με την έφεση ζητείται από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να αξιολογήσει την κρίση του ΜΟΔ που με πλειοψηφία έξι προς έναν, αθώωσε τους κατηγορούμενους στους οποίους η δικογραφία αποδίδει ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στην απόφαση, μειοψήφισε ο πρόεδρος του ΜΟΔ.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν εντελώς διαφορετική από την εισαγγελική κρίση που είχε ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι.

Η οικογένεια του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την έκδοση της αθωωτικής απόφασης είχε δηλώσει ότι θα ασκήσει έφεση. Η Εισαγγελία Εφετών αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, θεωρεί ότι η πρωτόδικη απόφαση πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο.

Ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 νεκρός με πολλαπλά χτυπήματα στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας μετά από πολύωρη αναζήτηση.

Διαβάστε επίσης:

21 Οκτωβρίου: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές για τις ελλείψεις στην παιδεία

114 βραβεία σε 12 χρόνια: Μία ξεχωριστή πορεία επιτυχίας για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους τρεις εργαζόμενους δυσκολεύεται να συντηρήσει και να φροντίσει την οικογένειά του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19.10.2026 14:10