search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:29
MENU CLOSE

Σκόπια: Είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγή ονόματος – Θα κάνουμε δημοψήφισμα

16.12.2015 13:35
Σκόπια: Είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγή ονόματος – Θα κάνουμε δημοψήφισμα - Media

Ανοιχτό παράθυρο για αλλαγή ονομασίας της χώρας μετά από δημοψήφισμα, άφησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας στον Guardian.

 

Ανοιχτό παράθυρο για αλλαγή ονομασίας της χώρας μετά από δημοψήφισμα, άφησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας στον Guardian.

«Θα θέλαμε το ταχύτερο δυνατό να πάμε σε διάλογο με την Ελλάδα και να βρούμε μία λύση, και αν βρούμε μία λύση θα πρέπει να πάμε στους πολίτες μας και να οργανώσουμε δημοψήφισμα», ανέφερε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Στην Αθήνα ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ποπόσκι θα έχει αύριο στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

 Οι Κοτζιάς και Ποπόσκι θα έχουν, αρχικά, κατ’ ιδίαν συνάντηση ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες, με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Ν. Ποπόσκι έρχεται στην Αθήνα μετά την επίσκεψη στα Σκόπια του Έλληνα ομολόγου του τον περασμένο Ιούνιο κατά την οποία αποφασίστηκαν 11 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τη συνεργασία σε πολλούς τομείς, όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, η ενέργεια, η ασφάλεια, η παιδεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31