search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:37
MENU CLOSE

Handelsblatt: Διέρρευσε το γερμανικό σχέδιο αντιμετώπισης του Brexit – Σκληρή στάση για να αποφευχθούν άλλες αποχωρήσεις

24.06.2016 12:49
Handelsblatt: Διέρρευσε το γερμανικό σχέδιο αντιμετώπισης του Brexit - Σκληρή στάση για να αποφευχθούν άλλες αποχωρήσεις - Media

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt υπάρχει ένα οχτασέλιδο σχέδιο της Γερμανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

 

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt υπάρχει ένα οχτασέλιδο σχέδιο της Γερμανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερμανία θα προσφέρει εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις αναφορικά με την επερχόμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας αλλά το διαζύγιο καθαυτό θα είναι δύσκολο.

Αναμένεται να περάσει ένα χρονικό διάστημα δυο ετών προτού επιτραπεί στη Μεγάλη Βρετανία να έχει ενασχόληση με τις ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες. Με το πέρας αυτού του διαστήματος η Γερμανία προτίθεται να αναγάγει τη Μεγάλη Βρετανία σε συνεργαζόμενο κράτος.

Το σχέδιο ταυτόχρονα προβλέπει ότι η Μεγάλη Βρετανία δε θα έχει άμεσα πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές για να μην πάρουν θάρρος και άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Φινλανδία. Η Γερμανία δεν πρόκειται να δώσει «πατήματα» σε αυτές τις χώρες ώστε να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πώς θα αντιμετωπιστεί η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας θα κρίνει εν πολλοίς το αν θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48