search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:05
MENU CLOSE

Σε τέσσερις δόσεις ο «ενισχυμένος» ΕΝΦΙΑ

06.07.2016 17:41
Αλεξιάδης: Καμία εξαγγελία μείωσης σε έστω έναν από τους 29 «άδικους» φόρους - Media
 
Δύσκολη φθινοπωρινή σεζόν περιμένει τους φορολογούμενους, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων θα… ανοίξουν και οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος προβλέπεται «φουσκωμένος» για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων.
 
Σύμφωνα με ραδιοφωνική συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο και ως το τέλος του έτους.
 
«Είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, γιατί δεν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Θέλουμε να γίνει μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου», είπε ο κ. Αλεξιάδης.
 
Μάλιστα, ερωτηθείς πολλές φορές αν αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από έξι που ήταν πέρυσι φέτος θα γίνουν τέσσερις παραδέχθηκε ότι με βάση τα προβλήματα και τον ρεαλισμό αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. 
 
Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σημειώνοντας ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.
 
Επίσης, είπε ότι μέσα στον Ιούλιο θα έλθει νέα ρύθμιση για τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, η οποία θα εξορθολογίζει τα υφιστάμενα πρόστιμα-«χάδια», χωρίς όμως να διαμορφώνονται στο ύψος που κινούνταν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ανακοίνωσε για πολλοστή φορά την αλλαγή των τελών κυκλοφορίας ώστε «το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και  πιο αναλογικά».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:01