search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:09
MENU CLOSE

Ο δυσοίωνος χρησμός του «καθηγητή των προβλέψεων» για την προεδρία Τραμπ (Video)

17.11.2016 14:44
Άσχημα νέα για τον Τραμπ: Ο καθηγητής που έχει προβλέψει όλους τους προέδρους των ΗΠΑ, τον «δείχνει» ηττημένο - Media
 
Ο Άλαν Λίχτμαν δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα, ωστόσο στις ΗΠΑ αποκαλείται ως ο «καθηγητής των προβλέψεων», καθώς έχει προβλέψει σωστά τον νικητή των προεδρικών εκλογών από το 1984 ως και σήμερα.
 
Ο Λίχτμαν, ο οποίος διδάσκει προεδρική ιστορία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον είχε προβλέψει ορθά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές από την Χίλαρι Κλίντον, βασισμένος σε ένα δικό του σύστημα προβλέψεων και ανάλυσης στοιχείων.
 
Ωστόσο, μιλώντας στο CNN ο Λίχτμαν για πρώτη φορά διακινδύνευσε μια πρόβλεψη και για την κατάληξη της προεδρίας του Τραμπ και μάλιστα πριν καν αυτή αρχίσει. Και η πρόβλεψή του είναι ότι ο Τραμπ ενδέχεται να βρεθεί ακόμα και μπροστά σε πρόταση μομφής.
 
Ο Αμερικάνος ιστορικός εξήγησε ότι δεν στηρίζει αυτή τη δυσοίωνη πρόβλεψη σε κάποια δεδομένα, ωστόσο τόνισε ότι ο Τραμπ «σε όλη του τη ζωή είχε μια ιδιόρρυθμη σχέση με το νόμο. Είχε δημιουργήσει μια παράνομη φιλανθρωπική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη και μέσω αυτής προχώρησε σε παράνομη προεκλογική εισφορά, αλλά και για να ξεχρεώσει προσωπικά του χρέη. Και τώρα έχει μηνυθεί για την υπόθεση αυτή».
 
Μάλιστα, εκτίμησε ότι αν τεθεί ζήτημα μομφής κατά του Τραμπ, το γεγονός ότι το Κογκρέσο ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09