search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:08
MENU CLOSE

Πυροβολήθηκε Ρεπουμπλικάνος βουλευτής σε γήπεδο του μπέιζμπολ (Photos)

14.06.2017 12:31
Πυροβολήθηκε Ρεπουμπλικάνος βουλευτής σε γήπεδο του μπέιζμπολ (Photos) - Media

 

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από τη Λουιζιάνα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκαλίζ, είναι ένα από τους πολλούς τραυματίες περιστατικού με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε γήπεδο προπόνησης μπέιζμπολ.

Πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε γήπεδο του μπέιζμπολ στην Αλεξάντρια κοντά στην Ουάσιγκτον, όπου βουλευτές και γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έκαναν προπόνηση, έγινε σήμερα γνωστό από τον αρχηγό της αστυνομίας της Αλεξάντριας.

Ο Μάικλ Μπράουν δεν διευκρίνισε τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. Επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε σχετικά με έναν ένοπλο που πυροβολούσε λίγο μετά τις 7 το πρωί τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) και δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο σε μόλις 3 λεπτά. Ο αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Μάθιου Βερνερόζα είπε από την πλευρά του ότι αστυνομικοί αντήλλαξαν πυρά με τον ύποπτο.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Στιβ Σκάλις. Δύο από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί του Καπιτωλίου, που βρέθηκαν στο σημείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, ο Σκάλις βρίσκεται σε “σταθερή κατάσταση” και χειρουργείται αυτή την ώρα

Ο βουλευτής Μο Μπρουκς από την Αλαμπάμα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι και φαίνεται να επρόκειτο για έναν λευκό άνδρα.

Ο Μπρουκς κατάφερε να δει τον άνδρα για ένα δευτερόλεπτο. Ο ένοπλος πυροβολούσε από τον συρμάτινο φράκτη προς το γήπεδο όπου προπονούνταν οι κοινοβουλευτικοί ενόψει του αγώνα εναντίον των Δημοκρατικών αυτήν την εβδομάδα.

«Πρέπει να έπεσαν 50-100 σφαίρες» είπε στο CNN.

Ο δράστης, ο οποίος περιγράφεται ως μεσήλικας λευκός, συνελήφθη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το περιστατικό, αποκάλεσε τον Σκαλίζ ως «καλό φίλο» και είπε ότι προσεύχεται για τους τραυματίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05