search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 21:01
MENU CLOSE

Στον πάγο η Ισπανία – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί, έκλεισε το αεροδρόμιο από τη σφοδρή χιονοθύελλα (Video)

09.01.2021 11:21
Στον πάγο η Ισπανία - Εγκλωβίστηκαν οδηγοί, έκλεισε το αεροδρόμιο από τη σφοδρή χιονοθύελλα (Video) - Media

 

Tη στιγμή που στην Ελλάδα η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 25 βαθμούς, στη γειτονική Ισπανία στρατιώτες διέσωσαν σήμερα οδηγούς που παγιδεύτηκαν στα οχήματά τους από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που προκάλεσαν χάος στις μετακινήσεις και έκλεισαν το αεροδρόμιο της Μαδρίτης. 

Οι χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 50 ετών στη χώρα δεν εξασθένησαν στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε και πέντε περιφέρειες στο κέντρο της χώρας έχουν τεθεί σήμερα το πρωί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

«Εξαιτίας της πρόγνωσης για χιονοπτώσεις και για λόγους ασφαλείας, το αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης θα παραμείνει κλειστό όλη την ημέρα του Σαββάτου», ανακοίνωσε στο Twitter η Aena, η εταιρεία που ελέγχει τα ισπανικά αεροδρόμια.

 

Το αεροδρόμιο έκλεισε χθες, Παρασκευή, τη νύχτα, αφού η χιονοθύελλα κατέστησε αδύνατες τις πτήσεις. Ματαιώθηκαν τουλάχιστον 50 πτήσεις προς τη Μαδρίτη, τη Μάλαγα, την Τενερίφη και τη Θέουτα, ισπανικό έδαφος στη βόρεια Αφρική, ανακοίνωσε η Aena.

Στρατιώτες κατέβαλαν προσπάθειες για να φθάσουν σε οδηγούς, τα οχήματα των οποίων παρέμεναν ακινητοποιημένα για ώρες σε δρόμους γύρω από τη Μαδρίτη.

«Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις διάσωσης στους αυτοκινητοδρόμους A4, A5, M40 και M607», ανακοίνωσε στο Twitter η Μονάδα Στρατιωτικών Έκτακτων Αναγκών, η οποία ανέπτυξε 147 στρατιώτες.

Τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στη Μαδρίτη και τις νοτιοανατολικές πόλεις Αλικάντε και Βαλένθια ανεστάλησαν, όπως και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο.

Η Μαδρίτη και άλλες τέσσερις περιφέρειες βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού καθώς οι σφοδρές χιονοπτώσεις προβλέπεται ότι θα συνεχισθούν, ανακοίνωσε η Κρατική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία άλλα 20 εκατοστά χιονιού αναμένεται να πέσουν σήμερα στη Μαδρίτη και στο κέντρο της χώρας.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42