search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:02
MENU CLOSE

Ντόμινο εξελίξεων

12.11.2009 14:27

Η συμμαχία Σαμαρά και Αβραμόπουλου εκτιμάται ότι θα φέρει ντόμινο εξελίξεων και, εκτός από την ανατροπή των έως προχθές εσωκομματικών συσχετισμών, δημιουργεί και αλλαγή ψυχολογίας.

Η συμμαχία Σαμαρά και Αβραμόπουλου εκτιμάται ότι θα φέρει ντόμινο εξελίξεων και, εκτός από την ανατροπή των έως προχθές εσωκομματικών συσχετισμών, δημιουργεί και αλλαγή ψυχολογίας. Εκτός από τους υποστηρικτές του Σαμαρά, πάρα πολλοί βουλευτές, στελέχη και… δημοσιογράφοι που είχαν στραφεί προς την Ντόρα πιστεύουν πλέον ότι όχι μόνο παίζεται η μάχη της διαδοχής, αλλά και ότι η έως χθες αδιαμφισβήτητη νικήτρια μπορεί πλέον να χάσει.

Ο αέρας του ισχυρού είναι με τον Σαμαρά και αυτό αναγκάζει πολλούς ν’ αναθεωρήσουν τη στάση τους και να ανακαλέσουν τη στήριξή τους στην Ντόρα. Η στάση Αβραμόπουλου απελευθερώνει και άλλα στελέχη της Ν.Δ. για να συνταχθούν με τον Σαμαρά.

Τέλος, ο Αβραμόπουλος δεν είχε πολλές επιλογές. Εάν ήθελε να είναι συνεπής με όσα έλεγε τόσα χρόνια, για τα πολιτικά τζάκια, την οικογενειοκρατία, έπρεπε να δείξει με έμφαση ότι τα εννοεί. Όταν με την Μπακογιάννη συντάχθηκαν όλα σχεδόν τα πολιτικά τζάκια της Ν.Δ., η απόφασή του ήταν μονόδρομος.

Επίσης δίνει και το καλύτερο επιχείρημα προς τον Σαμαρά ώστε να πείσει τα μέλη της Ν.Δ. και τους ψηφοφόρους της να τον ψηφίσουν, εάν θέλουν να πλήξουν την οικογενειοκρατία και το… κληρονομικό δίκαιο.

Έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμη. Δεκαεπτά μέρες είναι πάρα πολλές…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:02