search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 12:43
MENU CLOSE

Αντεπίθεση Τσίπρα μέσω Spiegel: “θρίλερ” με ευθύνη της ΕΚΤ αν δε συμφωνήσει στην αύξηση έκδοσης εντόκων

06.03.2015 13:11
Αντεπίθεση Τσίπρα μέσω Spiegel: "θρίλερ" με ευθύνη της ΕΚΤ αν δε συμφωνήσει στην αύξηση έκδοσης εντόκων - Media

Συνέντευξη με πολλαπλούς αποδέκτες έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο γερμανικό περιοδικό  Der Spiegel η οποία δημοσιεύεται αύριο Σάββατο. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός περνά στην αντεπίθεση έναντι των πολλαπλών πιέσεων που ασκούνται με στόχο την οικονομική ασφυξία της χώρας.

Συνέντευξη με πολλαπλούς αποδέκτες έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο γερμανικό περιοδικό  Der Spiegel η οποία δημοσιεύεται αύριο Σάββατο. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός περνά στην αντεπίθεση έναντι των πολλαπλών πιέσεων που ασκούνται με στόχο την οικονομική ασφυξία της χώρας.

Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός επιχειρεί να καταλογίσει προκαταβολικά την ευθύνη στο στρατόπεδο των δανειστών και συγκεκριμένα στην ΕΚΤ για την κλιμακούμενη χρηματοδοτική ασφυξία. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα θέλει να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό κενό των επόμενων εβδομάδων μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων και προειδοποιεί ότι αν η ΕΚΤ δε συμφωνήσει με αυτό το σχέδιο «θα επιστρέψουμε στο θρίλερ που είδαμε πριν τις 20 Φεβρουαρίου». Το να επιστρέψει η Ελλάδα στο κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας που υπήρχε πριν τη συμφωνία του Eurogroup κατά τον πρωθυπουργό θα αποτελούσε πολιτική απόφαση «η οποία δε μπορεί να ληφθεί από τεχνοκράτες», κάτι που απαντά στις χθεσινές δηλώσεις Ντράγκι είναι  οικονομικό και όχι πολιτικό ίδρυμα. «Η ΕΚΤ εξακολουθεί να κρατά το σκοινί που είναι τυλιγμένο γύρω από το λαιμό μας» υπογραμμίζει.

Προειδοποιεί για ντόμινο

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο Grexit ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει έμμεση προειδοποίηση για πρόκληση ντόμινο σε περίπτωση που η Ελλάδα αφεθεί στην τύχη της, λέγοντας ότι το αποκλείει επειδή αγαπάει την Ευρώπη καθώς και διότι η ευρωζώνη είναι σαν ένα πουλόβερ «το ξήλωμα του οποίου, έτσι και ξεκινήσει είναι αδύνατο να διακοπεί»

Task Force φορολογικού ελέγχου

Στη συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει ο υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα στο Eurogroup, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η δημιουργία ηλεκτρονικής κάρτας»μέσω της οποίας θα παρέχονται οι υπηρεσίες του δημοσίου» ενώ θα εξασφαλίζεται πρόσβαση σε τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης, κάνει λόγο για την αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση, τη δυνατότητα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών με δόσεις αλλά και την εγκατάσταση ενός ανεξάρτητου φορολογικού συμβουλίου και την ίδρυση μιας Task Force φορολογικού ελέγχου, τα στελέχη της οποίας θα ανανεώνονται κάθε δύο μήνες προκειμένου να αποκλειστούν τα φαινόμενα διαφθοράς.

«Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό απαντά και αναφορικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ζήτησε από τον Γιάνη Βαρουφάκη αυτοσυγκράτηση στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ τονίζοντας: «Ζήτησα από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά, όχι μόνο από τον κύριο Βαρουφάκη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 12:39