search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:06
MENU CLOSE

Σκληρή επίθεση ΝΔ και Ποταμιού κατά της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τη Διάσκεψη των Προέδρων

12.03.2015 16:36
Το παρασκήνιο της ανάκλησης της ονομαστικής ψηφοφορίας από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Media

Στο στόχαστρο βάζουν ΝΔ και Ποτάμι την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ρίχνοντας ευθείες βολές εναντίον της με αφορμή το γεγονός ότι για ακόμη μια εβδομάδα δεν έχει συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων, το αρμόδιο όργανο για την προετοιμασία του κοινοβουλευτικού έργου.

Στο στόχαστρο βάζουν ΝΔ και Ποτάμι την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ρίχνοντας ευθείες βολές εναντίον της με αφορμή το γεγονός ότι για ακόμη μια εβδομάδα δεν έχει συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων, το αρμόδιο όργανο για την προετοιμασία του κοινοβουλευτικού έργου. Όπως έγινε γνωστό στα κόμματα το απόγευμα της Πέμπτης, η Διάσκεψη τελικώς θα συγκληθεί την Παρασκευή στις 3:30 το μεσημέρι.  

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ καταγγέλλουν ότι ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης είχε προγραμματισμένο, εδώ και δυο ημέρες, ραντεβού για τις 4 το απόγευμα, με την πρόεδρο της Βουλής, ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν παρέστη ποτέ χωρίς την παραμικρή ενημέρωση.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι «η Ν.Δ. δεν επιτρέπει σε κανένα να λειτουργεί τη Βουλή σαν να είναι σπίτι του», θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα: «Που είναι η Επιτροπή Θεσμών; Γιατί δεν λειτουργεί; Ποιος έχει την ευθύνη που δεν έχει οριστεί ακόμη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας; Που είναι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής; Δεν έχουμε ενημερωθεί, δεν έχουμε ιδέα και υπενθυμίζουμε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ορίζει την Ημερήσια Διάταξη. Υπάρχει σκοπιμότητα; Ως εδώ!»

Το Ποτάμι: «Αλήθεια, ποιες είναι οι προθέσεις της Προέδρου της Βουλής;»

Από την πλευρά του το Ποτάμι ζητά την άμεση σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων και εξαπολύει επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για «προσωπικούς σχεδιασμούς» της Προέδρου της Βουλής.  

Το Ποτάμι, «ζητά την άμεση σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων. Είναι κοινοβουλευτικά απαράδεκτο 30 ημέρες μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, να μην έχει συνεδριάσει ακόμη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό του νομοθετικού ελέγχου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

«Για την ΚΟ του Ποταμιού τίθεται ζήτημα ορθής, διαφανούς και δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Δεν μπορεί να συνεχιστεί ο διαρκής αιφνιδιασμός κόμματων και βουλευτών από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αλλά και τους “προσωπικούς σχεδιασμούς” της Προέδρου της Βουλής», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Ποτάμι.  

«Εδώ και ένα μήνα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Ποτάμι, «είμαστε θεατές μιας αντιαισθητικής, αντιδημοκρατικής και αντικοινοβουλευτικής παράστασης από την Πρόεδρο της Βουλής που εφαρμόζει την «ενός ανδρός αρχή». Αλήθεια, ποιες είναι οι προθέσεις της Προέδρου της Βουλής; Πότε έχει σκοπό να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων; Θα συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για τη μη ενεργοποίηση της Διάσκεψης, την εκκρεμότητα που υπάρχει με τη μη συγκρότηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας; Μήπως πρόκειται για σκόπιμη τακτική; Τι εννοεί, όταν λέει ότι “η Διάσκεψη των Προέδρων είναι πάντως υποδεέστερη της Ολομέλειας;”. Έχει σκοπό να εφαρμόσει το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής;».   

 

ΠΑΣΟΚ: Κατάφορη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ, στην οποία κάνει λόγο για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, από της πρακτικές της προέδρου του Σώματος:

”Η άρνηση της Προέδρου της Βουλής κας Ζωής Κωνσταντοπούλου να συγκαλέσει, τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας του Κοινοβουλίου, τη Διάσκεψη των Προέδρων, αποτελεί ωμή και κατάφορη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης κοινοβουλευτικής πρακτικής.

Με την στάση της αυτή, η κα Κωνσταντοπούλου, καθιστά κενές περιεχομένου τις εξαγγελίες της για αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και παραβιάζει τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας, τις οποίες οφείλει η ίδια να εγγυάται. Επιτέλους η κα Κωνσταντοπούλου πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως χώρος τηλεοπτικής προβολής και ανάδειξης των ατομικών πρωτοβουλιών της. 

Το ΠΑΣΟΚ ενώνει τη διαμαρτυρία του με αυτή των υπολοίπων κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και απαιτεί την άμεση σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων.”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:06