27/03/2019 01:44:35

Ο Γιώργος Κιμούλης γίνεται ο «Βασιλιάς Ληρ»

Ο Γιώργος Κιμούλης γίνεται ο «Βασιλιάς Ληρ»  - Media

Με τον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ αναμετράται ο Γιώργος Κιμούλης σε μια παράσταση που αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει ο Σλοβένος Τομάς Παντούρ, στην Πειραιώς 260 (αίθουσα Δ). Ο Τομάς Παντούρ υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου στη Σλοβενία ενώ σήμερα είναι επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Pandur Theaters με έδρα τη Μαδρίτη. 

Η παράσταση εστιάζει στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την «εξ αποκαλύψεως» συνειδητοποίηση από τους ήρωες των απλών, όχι όμως και αυτονόητων, αξιών, όπως είναι η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ’ αυτή. Τα κεντρικά ζητήματα που θίγει το έργο είναι η τυφλότητα της εξουσίας, η αλαζονεία της έπαρσης και η τιμωρία της, η σύγκρουση μεταξύ φύσης και πολιτισμού, η πτώση, η εσωτερική αναζήτηση που οδηγεί τελικά στην εύρεση της αλήθειας.

Μετά το τέλος του αθηναϊκού κύκλου παραστάσεων, το έργο αναμένεται να κάνει περιοδεία σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. 

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης (Βασιλιάς Ληρ), Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Γάλλος, Κόρα Καρβούνη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αργύρης Πανταζάρας, Χάρης Τζωρτζάκης.

Info: Πειραιώς 260, αίθουσα Δ, πρεμιέρα 16/4, 20.30, 15 ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.