search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:52
MENU CLOSE

Ο Γιώργος Κιμούλης γίνεται ο «Βασιλιάς Ληρ»

15.04.2015 10:11
«Καμπανάκι» Σαλμάλ για τις επιθέσεις: Απειλή για τον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου - Media

Ο  Γιώργος Κιμούλης υποδύεται τον «Βασιλιά Ληρ» από σήμερα, Πέμπτη στην Πειραιώς 260. Μαζί του η Στεφανία Γουλιώτη και η Κόρα Καρβούνη. 

Με τον «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ αναμετράται ο Γιώργος Κιμούλης σε μια παράσταση που αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει ο Σλοβένος Τομάς Παντούρ, στην Πειραιώς 260 (αίθουσα Δ). Ο Τομάς Παντούρ υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου στη Σλοβενία ενώ σήμερα είναι επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Pandur Theaters με έδρα τη Μαδρίτη. 

Η παράσταση εστιάζει στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την «εξ αποκαλύψεως» συνειδητοποίηση από τους ήρωες των απλών, όχι όμως και αυτονόητων, αξιών, όπως είναι η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ’ αυτή. Τα κεντρικά ζητήματα που θίγει το έργο είναι η τυφλότητα της εξουσίας, η αλαζονεία της έπαρσης και η τιμωρία της, η σύγκρουση μεταξύ φύσης και πολιτισμού, η πτώση, η εσωτερική αναζήτηση που οδηγεί τελικά στην εύρεση της αλήθειας.

Μετά το τέλος του αθηναϊκού κύκλου παραστάσεων, το έργο αναμένεται να κάνει περιοδεία σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. 

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης (Βασιλιάς Ληρ), Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Γάλλος, Κόρα Καρβούνη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αργύρης Πανταζάρας, Χάρης Τζωρτζάκης.

Info: Πειραιώς 260, αίθουσα Δ, πρεμιέρα 16/4, 20.30, 15 ευρώ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:51