search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:23
MENU CLOSE

Telegraph: Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ συμπαθούν τη 17 Νοέμβρη και στέλνουν τρομακτικά μηνύματα

04.05.2015 06:38
Telegraph: Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ συμπαθούν τη 17 Νοέμβρη και στέλνουν τρομακτικά μηνύματα - Media

Η πιθανή πρόωρη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία. Ο πρώην πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα, Σερ Ντέιβιντ Μάντεν εμφανίστηκε λάβρος κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Η πιθανή πρόωρη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία. Ο πρώην πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα, Σερ Ντέιβιντ Μάντεν εμφανίστηκε λάβρος κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη του στους Sunday Times o πρώην Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα μιλάει για τη δολοφονία τον Ιούνιο του 2000 του ταξίαρχου και στρατιωτικού ακόλουθου στην Αθήνα Στίβεν Σόντερς, που ήταν ένα από τα θύματα της 17 Νοέμβρη.

Τώρα, δεκαπέντε χρόνια μετά, το Ηνωμένο Βασίλειο βλέπει την πρόθεση της τωρινής κυβέρνησης να προσφέρει πρόωρη αποφυλάκιση στον εκτελεστή της 17Ν, Σάββα Ξηρό και εξανίσταται.

Ο Σερ Ντέιβιντ Μάντεν στη συνέντευξή του τονίζει: «Ο Στίβεν ήταν ένας εντελώς αθώος άνθρωπος που έκανε τη δουλειά του και πυροβολήθηκε την ώρα που προσερχόταν στο σπίτι του. Αυτή η απελευθέρωση σημαίνει «ληστεία» της δικαιοσύνης για την απόφαση της τότε να καταδικάσει τους τρομοκράτες για τις πράξεις τους».

 

Η βρρετανική εφημερίδα Telegraph που αναμεταδίδει τις δηλώσεις του Σερ Ντ. Μάντεν σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ τελεί υπό πίεση, καθώς υπάρχουν εντός της κυβέρνησης αρκετοί που επιθυμούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού. «Κάποιοι μέσα στο κόμμα έχουν συμπάθειες προς τη 17 Νοέμβρη», αναφέρει χαρακτηριστικά και σημειώνει πως αν περάσει ο νέος νόμος αρκετοί κρατούμενοι θα μπορούν να βγουν από τη φυλακή και να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό φορώντας το ειδικό βραχιολάκι.

Κατά τον Βρετανό διπλωμάτη: «Αυτή είναι μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους αριστερούς του κόμματος, σε μια εποχή που η κυβέρνηση έχει πολλά προβλήματα. Αφήνοντας ένα μέλος της 17Ν δεν θα οδηγήσει στην αναβίωση της οργάνωσης, αλλά θα στείλει ένα τρομακτικό μήνυμα ότι «μαλακώνει» απέναντι σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας».

Η γυναίκα του Στίβεν Σόντερς, Χέδερ, ζει στο σπίτι που διατηρούσε το ζευγάρι στο Ντόρσετ αφού είχε δώσει μάχη να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του συζύγου της, σημειώνει η εφημερίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:14