search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:06
MENU CLOSE

Προς αναβολή η δίκη για την δολοφονία του Αλέξη ;

13.11.2009 23:00
Προς αναβολή η δίκη για την δολοφονία του Αλέξη ; - Media

Η δίκη των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πέρσι τον Δεκέμβριο στα Εξάρχεια, μετά την εμπλοκή που έχει  δημιουργηθεί για την πόλη που θα διεξαχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες οδηγείται σε αναβολή. Αρχικά ήταν να διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου στην Χαλκίδα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο…

Η δίκη των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πέρσι τον Δεκέμβριο στα Εξάρχεια, μετά την εμπλοκή που έχει  δημιουργηθεί για την πόλη που θα διεξαχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες οδηγείται σε αναβολή. Αρχικά ήταν να διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου στην Χαλκίδα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή είχε προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μεγάλες συγκεντρώσεις και επεισόδια τις ημέρες διεξαγωγής της δίκης, λόγω της συμπλήρωσης ενός έτους από τον περσινό Δεκέμβρη, τότε που δολοφονήθηκε ο Αλέξης.

Στην Χαλκίδα στο μεταξύ σημειώθηκαν αντιδράσεις κυρίως από τον εμπορικό κόσμο της Πόλης και με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ζητήθηκε να μην γίνει η δίκη εκεί, λόγω του ότι έχουν εκφραστεί φόβοι για επεισόδια που θα διαταράξουν όπως ισχυρίστηκαν, την κοινωνική και οικονομική της πόλης όσες μέρες θα διαρκούσε η δίκη.

Μετά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων και της Νομαρχίας από  την δικαιοσύνη υπήρξε προσανατολισμός να γίνει η δίκη στον Αμφισσα, μια πόλη για την οποία υπήρχαν περιορισμένες τοπικές αντιδράσεις, ενώ από την πλευρά του δημάρχου υπήρξε ουσιαστικά συμφωνία στην επιλογή αυτή.

Από την πλευρά της η μητέρα του θύματος έχει εκφράσει αντίθετη γνώμη για τον τόπο διεξαγωγής καθώς με επιστολή της προς τον Άρειο Πάγο έχει ζητήσει η δίκη να γίνει στην Αθήνα καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο της εάν η δίκη γίνει εκτός Αθηνών «είναι πολύ πιθανόν να σημειωθεί σημαντική απουσία μαρτύρων». Ταυτόχρονα από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η επιστολή της μητέρας του Αλέξη διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον οποία ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Με την πρόταση αυτή διαφώνησε ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης που την χαρακτήρισε «ευθεία βολή κατά της ασφάλειας 100.000 κατοίκων της περιοχής, των μαθητών των γειτονικών σχολείων αλλά και της αξιοπιστίας της Πολιτείας, κάθε πρόταση για διεξαγωγή της δίκης στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Με επιστολή του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε ζητά να αποκλειστεί κάθε τέτοια πιθανότητα, και υπογραμμίζει ότι πιθανή διεξαγωγή δίκης στον Κορυδαλλό, το επόμενο διάστημα θίγει την αξιοπιστία της Πολιτείας, η οποία έχει δεσμευθεί ότι  αμέσως μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της δίκης των μελών του ΕΛΑ, θα κατεδαφιστεί η μάντρα των γυναικείων φυλακών και οι δυο από τις τρεις πτέρυγες.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση του αστυφύλακα Επ. Κορκονέα, κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητείται η ακροαματική διαδικασία να λάβει χώρα σε μικρότερη πόλη από τη Χαλκίδα και ακόμα πιο μακριά από την πρωτεύουσα. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνεται στην αίτηση από τον συνήγορο Αλ. Κούγια, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι ασφαλείας καθώς και ότι πρέπει να διαφυλαχτεί το ανεπηρέαστο των ενόρκων.

Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το κουβάρι έχει τυλιχθεί και ο Αρειος Πάγος καλείται να το ξεμπλέξει. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται να αποφασιστεί αναβολή έτσι ώστε να απεμπλακεί η φόρτιση των ημερών λόγω της επετείου ενός χρόνου από την δολοφονία του Αλέξη και των εκδηλώσεων που αναμένονται. Για να δούμε τι ακριβώς θα γίνει τελικά ;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:01