15/12/2018 21:48:05

Υστερόγραφο (2)Ο Τσίπρας- όπως λένε συνεργάτες του- μπορεί και να αιφνιδιάσει με εκλογές στην περίπτωση που η συμφωνία που θα έρθει στην βουλή δεν πάρει το σύνολο των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Φυσικά,δεν εννοούν ότι αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση που σημειωθούν μερικές απώλειες (3-5 ψήφοι) αλλά αν χαθεί η πλειοψηφία των 151 εδρών.

Βέβαια,αν έχουμε τέτοιο ενδεχόμενο, οι εξελίξεις θα πάρουν τον δρόμο τους σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Αν δεν προκύψει κυβέρνηση από αυτή την Βουλή- δεν υπάρχει δυνατότητα χωρίς την συμμετοχή σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ- τότε προφανώς η χώρα θα πάει σε εκλογές και η οικονομία περισσότερο στα...τάρταρα από ότι είναι τώρα.

Η επιλογή του Τσίπρα πρέπει να είναι μια έντιμη συμφωνία, να περάσει απο την Βουλή με την προβλεπόμενη πλειοψηφία, μερικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και δουλειά για να βγούμε απο το πηγάδι που έχουμε πέσει.

Οι εκλογές μπορούν να πάνε πολύ αργότερα.

Είναι σαν να μου λες, όταν είμαι στο καράβι λίγο πριν τα βράχια, να πέσω στη θάλασσα με το διαβατήριο στο στόμα!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.