26/01/2020 23:41:29

Διαψεύδουν τις καταγγελίες Τζαβάρα οι δικηγόροι των θυμάτων των ναζί

Διαψεύδουν τις καταγγελίες Τζαβάρα οι δικηγόροι των θυμάτων των ναζί - Media

 

Οι δικηγόροι Σαράντος Θεοδωρόπουλος (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για Γερμανικές Αποζημιώσεις) και Χριστίνα Σταμούλη, οι οποίοι ήταν οι δυο νομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα της συνεδρίασης της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις καταγγελιες Τζαβάρα, διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν υπογράψει οι ίδιοι συμφωνητικά, τονίζοντας μάλιστα πως έχουν παραιτηθεί των αξιώσεων τους.

Ωστόσο, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν όταν εξετάσουν τα εργολαβικά συμφωνητικά που επικαλέστηκε στην καταγγελία του ο βουλευτής της ΝΔ για το ενδεχόμενο να έχουν συνάψει άλλοι δικηγόροι θυμάτων και συγγενών θυμάτων. 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να ενημερώσουν για το περιεχόμενο της απόρρητης Έκθεσης, που συνέταξαν για τον «προσδιορισμό Αξιώσεων από τις γερμανικές Επανορθώσεις και το κατοχικό Δάνειο».

Η απόφαση να γίνει κλειστή συνεδρίαση για το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ελήφθη, κατόπιν ψηφοφορίας των μελών της Επιτροπής μετά από πρόταση βουλευτών, ένας εκ των οποίων ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς με το επιχείρημα να μην υπάρξει οποιαδήποτε διαρροή μη δημοσιοποιήσιμων στοιχείων.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας, εξέφρασε ένσταση για την παρουσία -ως καλεσμένων- στην Επιτροπή εκπροσώπων δικηγόρων οι οποίοι ανέλαβαν υποθέσεις συγγενών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας που διεκδικούν αποζημιώσεις.

Όπως είπε ο Κώστας Τζαβάρας περιήλθαν σε γνώση του εργολαβικά που έχουν υπογραφεί μεταξύ δικηγόρων και συγγενών θυμάτων με επαχθείς όρους σύμφωνα με τους οποίους σε περίπτωση ανακλήσεως η αμοιβή τους ανέρχεται σε ποσοστό έως και 15% επί του ποσού της απαίτησης της αγωγής κι όχι επί του ποσού που τυχόν επιδικαστεί στους πελάτες τους.

Αφού ο βουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί εάν κάποιος εκ των καλεσμένων εκπροσωπεί τους δικηγόρους αυτούς, είπε πως δεν τον ενοχλεί που οι επαγγελματίες αυτοί υπηρετούν τα συμφέροντά τους, δεν επιθυμεί όμως να παρευρίσκονται στην Επιτροπή, η οποία έχει αναγάγει το θέμα της διεκδίκησης σε εθνική υπόθεση.

Μάλιστα, ζήτησε να αποχωρήσουν οι εξωκοινοβουλευτικοί που παρίσταντο, καθώς η Επιτροπή συζητά σήμερα το ζήτημα του καθορισμού του ποσού των αξιώσεων του ελληνικού δημοσίου, αλλά και των θυμάτων και μαζί του συντάχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.