search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:29
MENU CLOSE

Τα ’παν για το περιβάλλον στην Αττική

24.09.2009 18:44
Τα ’παν για το περιβάλλον  στην Αττική - Media

Οι εκπρόσωποι της υπερνομαρχίας και των 12 φορέων για το περιβάλλον συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Η «Συνεργασία των 12 φορέων για το Περιβάλλον», όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο φύλλο μας, είχε ζητήσει να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να αναπτύξει τις προτάσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος στην Αττική. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό, λόγω της συμμετοχής  στη «Συνεργασία» της υπερνομάρχη Αθηνών – Πειραιώς Ντίνας Μπέη, η οποία πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης  ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, οι  νομάρχες  Αθηνών Σγουρός και Πειραιώς Μίχας, πολλοί πρυτάνεις πανεπιστημίων και ο εισηγητής του ΚΤΕ ΠΕΧΩΔΕ βουλευτής Γιάνννης Μανιάτης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε εύσημα στην πρωτοβουλία της «Συνεργασίας», σημείωσε ότι «η συνάντηση είναι δείγμα γραφής για το πώς θέλουμε να δουλέψουμε μετά τις εκλογές»  και τόνισε ότι οι φωτιές του 2009 οφείλουν να αποτελέσουν την κόκκινη γραμμή για το κράτος και τους πολίτες. Επίσης υποσχέθηκε να καταθέσει σχέδιο νόμου, του οποίου οι βασικοί άξονες θα είναι η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και η απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών στα καμένα έως ότου κυρωθούν οι σχετικοί δασικοί χάρτες. Ακόμη επεσήμανε την ανάγκη λειτουργίας συστήματος εντοπισμού νέων αυθαίρετων οικοδομών και ειδικής υπηρεσίας πρόληψης και καταστολής αυθαιρέτων κατοικιών, «αναψυκτηρίων» και άλλων κατασκευών, καθώς και την υποχρεωτική κτηματογράφηση με επείγουσες διαδικασίες και την ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης δασικών χαρτών.

Στην παρέμβαση της η υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς Ντίνα Μπέη τόνισε ότι τους δώδεκα φορείς της «Συνεργασίας για το Περιβάλλον» τους ένωσαν  κοινές αγωνίες που έχουν για το περιβάλλον και ζήτησε απ’ όλα τα κόμματα να εφαρμόσουν «μια εθνική αειφόρο δασική πολιτική και να μην περιορίζουν τον ρόλο τους στην έκδοση δήθεν πορισμάτων», ειδικότερα αυτή την περίοδο όπου μετά τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και του 2009 στην Αττική η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 17:28