22/11/2019 16:12:03
24.9.2009

Τα ’παν για το περιβάλλον στην Αττική

Τα ’παν για το περιβάλλον  στην Αττική - Media

Η «Συνεργασία των 12 φορέων για το Περιβάλλον», όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο φύλλο μας, είχε ζητήσει να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να αναπτύξει τις προτάσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος στην Αττική. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό, λόγω της συμμετοχής  στη «Συνεργασία» της υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς Ντίνας Μπέη, η οποία πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης  ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, οι  νομάρχες  Αθηνών Σγουρός και Πειραιώς Μίχας, πολλοί πρυτάνεις πανεπιστημίων και ο εισηγητής του ΚΤΕ ΠΕΧΩΔΕ βουλευτής Γιάνννης Μανιάτης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε εύσημα στην πρωτοβουλία της «Συνεργασίας», σημείωσε ότι «η συνάντηση είναι δείγμα γραφής για το πώς θέλουμε να δουλέψουμε μετά τις εκλογές»  και τόνισε ότι οι φωτιές του 2009 οφείλουν να αποτελέσουν την κόκκινη γραμμή για το κράτος και τους πολίτες. Επίσης υποσχέθηκε να καταθέσει σχέδιο νόμου, του οποίου οι βασικοί άξονες θα είναι η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και η απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών στα καμένα έως ότου κυρωθούν οι σχετικοί δασικοί χάρτες. Ακόμη επεσήμανε την ανάγκη λειτουργίας συστήματος εντοπισμού νέων αυθαίρετων οικοδομών και ειδικής υπηρεσίας πρόληψης και καταστολής αυθαιρέτων κατοικιών, «αναψυκτηρίων» και άλλων κατασκευών, καθώς και την υποχρεωτική κτηματογράφηση με επείγουσες διαδικασίες και την ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης δασικών χαρτών.

Στην παρέμβαση της η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Ντίνα Μπέη τόνισε ότι τους δώδεκα φορείς της «Συνεργασίας για το Περιβάλλον» τους ένωσαν  κοινές αγωνίες που έχουν για το περιβάλλον και ζήτησε απ’ όλα τα κόμματα να εφαρμόσουν «μια εθνική αειφόρο δασική πολιτική και να μην περιορίζουν τον ρόλο τους στην έκδοση δήθεν πορισμάτων», ειδικότερα αυτή την περίοδο όπου μετά τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και του 2009 στην Αττική η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.