23/07/2019 01:16:42

Έρχεται η συμφωνία μέσα στο ΣΚ

Έρχεται η συμφωνία μέσα στο ΣΚ - Media

 

Αισιοδοξία επικρατεί  στο Μαξίμου για ολοκλήρωση του κύκλου των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές εντός του Σαββατοκύριακου με θετική έκβαση.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ακόμη και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης επισήμανε ότι είμαστε "Κοντά σε συμφωνία με τους Θεσμούς…Μάλιστα κυβερνητικοί κύκλοι  τονίζουν ότι από Δευτέρα  θα υπάρξει και  θετική εισήγηση του κουατρέτου για τη νέα συμφωνία ώστε να προχωρήσει και το δάνειο από τον ESM.

Έτσι λοιπόν το χρονοδιάγραμμα που είχε ορίσει η Κυβέρνηση περί τις 18 Αυγούστου να γίνει η ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή και την επομένη από τα διεθνή κοινοβούλια, φαίνεται ότι θα τηρηθεί έως κεραίας!!!  Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού στις 20 Αυγούστου  έχουμε να αποπληρώσουμε και την ΕΚΤ μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM.

Μάλιστα οι  νομοθετικές διατάξεις, σύμφωνα με έγκυρες πηγές έχουν ήδη ετοιμαστεί  με πρώτο μέτρο στην λίστα να είναι η μεταφορά των βαρών σε άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ στις επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένεται να υποχρεωθούν να προκαταβάλλουν φόρο  (100%)-  για τα κέρδη του 2015 όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε στις αρχές Ιουλίου, - υπολογισμένα όμως  σύμφωνα με τα κέρδη του 2014. Ανεξαρτήτως αν στην φετινή χρονιά επιβλήθηκε capital controls με ότι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις.

Το "μενού" βέβαια δεν σταματά εδώ αλλά θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες τις πρόωρες συντάξεις, τις αλλαγές στις 100 δόσεις αλλά και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

Για την ώρα πάντως τα ανοιχτά ζητήματα έχουν να κάμουν με:

-Το θέμα της φορολόγησης των αγροτών, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές αλλαγές κάποιες ενδεχομένως να εφαρμοστούν άμεσα και κάποιες αργότερα.

-Το ταμείο αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ. Δηλαδή πώς θα λειτουργεί, αλλά και πώς θα γίνει η μετάβαση από τη σημερινή κατάσταση στη νέα.

-Τα κόκκινα δάνεια, τα οποία συνδέονται άμεσα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με αποτέλεσμα και οι δύο πλευρές να επιθυμούν να υπάρξει λύση εντός του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.