search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:23
MENU CLOSE

Τσίπρας: Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της – Στήριξη Ολάντ για χρέος και κόκκινα δάνεια

23.10.2015 09:15
Τσίπρας: Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της – Στήριξη Ολάντ για χρέος και κόκκινα δάνεια - Media

«Η Ελλάδα υπέγραψε Συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της ενάντια στην κοινωνική ειρήνη και τη συνοχή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Γαλλίας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

«Η Ελλάδα υπέγραψε Συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της ενάντια στην κοινωνική ειρήνη και τη συνοχή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Γαλλίας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

Μιλώντας για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου τόνισε ότι «ο Φρανσουά ήρθε σε μια στιγμή που έχει ανάγκη η Ελλάδα να μετατραπεί σε μέρος της λύσης» και επισήμανε ότι «στις δύσκολες ώρες του Ιουλίου, ο Φρανσουά με έπεισε ότι πρέπει να δεχθώ έναν δύσκολο συμβιβασμό» προσθέτοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα υπέγραψε Συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης της χώρας.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, «η ανόητη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, περί διαίρεσης της Ευρώπης πρέπει να φύγει οριστικά από το τραπέζι». είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολάντ: Η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας

«Η Γαλλία ήταν σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας στο πλευρό της Ελλάδας και ήταν στο πλευρό της Ελλάδας και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ξέρω τι περνάει ο ελληνικός λαός, για αυτό και η Γαλλία στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και ο Αλέξης Τσίπρας σε όλες τις συνόδους κορυφής ήταν ασταμάτητος στις προσπάθειές τους, θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό για τη στάση τους» είπε ο Φρανσουά Ολάντ και απαντώντας στα σενάρια που σχεδιάστηκαν για το Grexit, τόνισε ότι «δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα και την ευρωζώνη» η Ελλάδα πρόσθεσε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης η Ελλάδα.

«Θα πρέπει να ακούσουμε τους Έλληνες που σήμερα μας λένε ότι θέλουν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θέλουν να επανέλθει η σταθερότητα στη χώρα με κοινωνική ειρήνη για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, είπε ο Ολάντ.

«Η Γαλλία πρέπει να διασφαλίσει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και να υπάρχει καλύτερη διαχείριση. Η Γαλλία θα συνεχίσει να διαθέτει εμπειρογνώμονες και τεχνογνωσία, εφόσον το επιθυμεί και η Ελλάδα, πρόσθεσε ο Ολάντ.

Μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι «η Τουρκία να προσέξει τα δικά της σύνορα και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Να τη στηρίξουμε για να μείνουν οι πρόσφυγες» είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί σε αυτή την προσπάθεια γιατί είναι το σύνορο της Ευρώπης». «Πρέπει να στηρίξουμε τα hotspots για την υποδοχή των προσφύγων» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Το ελληνικό έθνος έχασε πολλά αλλά δεν έχασε την ψυχή του» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Στήριξη Ολάντ για κόκκινα δάνεια και χρέος

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα ζητάει να υπάρξει μέθοδος, χρονοδιάγραμμα και μία ευελιξία, για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Αυτό που ανησυχεί πολλούς Έλληνες έιναι τα δάνεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, θα πρέπει να ξαναδούμε το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση»

Η Ελλάδα μόνο εάν τηρήσει τις δεσμεύσεις της θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι υπάρχει δέσμευση για την αναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τις μεταρρυθμίσεις είπε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει πολύ γρήγορα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αν και αμφισβητούμε την αποτελεσματικότητά τους, ταυτόχρονα απαιτούμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Έχουμε υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια, η Ελλάδα δεν είναι κατάδικος που εκπληρώνει ποινή, δεν είμαστε κατάδικοι, συζητάμε και στα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης είμαστε εδώ προκειμένου να αναδείξουμε τους κινδύνους, είπε ο πρωθυπουργός.

«Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους να βάλουν ξανά στο τραπέζι το Grexit, ένα κάποιοι το σκέφτονται καλό είναι να το ξεχάσουν η Ελλάδα δεν είναι ούτε μόνη ούτε ο φτωχός συγγενής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό η Ελλάδα να γίνει αρένα κατασχέσεων, με αυτή την έννοια θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του Νοέμβρη θα έχουμε υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις μας και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση και θα συζητήσουμε την απομείωση του χρέους που θα δώσει οριστικό τέλος στην κρίση» είπε ο πρωθυπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:23