search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 06:25
MENU CLOSE

«Infowar»: Πώς το Μανχάταν, η «Ντίσνεϊλαντ της παγκόσμιας πορνογραφίας» επηρέασε τις τεχνολογικές εξελίξεις

26.04.2024 14:08
infowar-new

«Porn and the city» έχει για -κατατοπιστικό- υπότιτλο το πέμπτο στη σειρά -σημερινό- ντοκιμαντέρ της σειράς «INFOWAR: Ιστορίες από το Gotham City» (24.00, Attica TV) των Άρη Χατζηστεφάνου και Χρήστου Αβραμίδη που αντλεί τη θεματολογία του από τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

Στο αποψινό επεισόδιο ο Χατζηστεφάνου, με ξενάγηση στις συνοικίες του Μανχάταν, οι οποίες κάποτε αποτελούσαν την «Ντίσνεϊλαντ της παγκόσμιας πορνογραφίας», δίνει το έναυσμα και ανοίγει μια συζήτηση- που κάνουν μαζί με τον Αβραμίδη- με καθηγητές πανεπιστημίου, δημοσιογράφους και σκηνοθέτες που αποκαλύπτουν το πολιτικό και οικονομικό παρασκήνιο μιας βιομηχανίας που έφτασε να ξεπεράσει σε κέρδη ακόμη και το Χόλυγουντ.

Στην εξέλιξη του ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται πως η πορνογραφία επηρέασε τις τεχνολογικές εξελίξεις τον τελευταίο μισό αιώνα από τις βιντεοκασέτες και τις πιστωτικές κάρτες, μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη και την ταχύτητα του ίντερνετ.

Ξεδιπλώνεται, επίσης, η ιστορία της Ελληνίδας πρόσφυγα η οποία γλίτωσε από τους Ναζί και έγινε η βασίλισσα του πορνό στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, η απόφαση του Pornhub να  παρουσιάσει τους διασημότερους γυμνούς πίνακες έφερε στο φως ένα από τα μεγαλύτερα μονοπώλια στη βιομηχανία του θεάματος.

Διαβάστε επίσης:

Αυλαία για το «Mega Καλημέρα» – «Κάπως έτσι τελειώνουμε, κυρίες και κύριοι» (Video)

Eurovision 2024: Φαβορί για την πρώτη θέση η Ελβετία- Λίγες οι πιθανότητες για την Ελλάδα

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πότε θα δούμε φέτος τη θρυλική σειρά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06