search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:11
MENU CLOSE

Στο αρχείο οι δικογραφίες με τα δάνεια των κομμάτων

05.11.2015 13:28
Στο αρχείο οι δικογραφίες με τα δάνεια των κομμάτων - Media

Η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων έχει τεθεί στο αρχείο σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

 

Η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων έχει τεθεί στο αρχείο σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη για τα δάνεια της ΑΤΕ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως «στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρχε και άλλη δικογραφία, η οποία αφορούσε τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα, η οποία όμως και αυτή τέθηκε στο αρχείο, σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη. Και κατά την άποψη μου, η προαναφερθείσα διάταξη για αυτό ψηφίστηκε».

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «η αρχειοθέτηση της υπόθεσης οφείλεται στη διάταξη του άρθρου 78 του ν. 4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων». 

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε ΜΜΕ αναφέροντας ότι ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά δάνεια ΜΜΕ στην ΑΤΕ, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένη περίπτωση δανειοδότησης ΜΜΕ από την Αγροτική Τράπεζα, μόλις διαπίστωσε καθυστέρηση οκτώ ετών – επαναλαμβάνω οκτώ χρόνια εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση στην ανάκριση – παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών των αρμόδιων δικαστών». 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, μετάξύ άλλων, σημείωσε ότι «υπάρχει το σκάνδαλο των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν πάρει 220 εκατομμύρια. Θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα χρήματα πίσω; Διότι με αυτή την λογική απαξιώνεται όλο το πολιτικό σύστημα και δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν όλα τα κόμματα ή όλοι οι πολιτικοί οργανισμοί στο ίδιο τσουβάλι», ζητώντας να ξαναβγεί η υπόθεση από το αρχείο προκειμένου «να αποδοθεί μια δικαιοσύνη για να μπορέσει και ο απλός πολίτης να νιώσει ότι σε έναν βαθμό όλοι επιμερίζονται αυτό το βάρος».

«Διάταξη που να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που έχουν ήδη τεθεί στο αρχείο δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία σε οποινδήποτε σαν τη διάταξη του άρθρου 78 του ν. 4146/2013», δήλωσε ο Δημητρης Παπαγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πράττει όλα όσα απαιτούνται για να καταπολεμηθεί η διαφθορά στη χώρα μας.

Το Ποτάμι: Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει

Για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης κάνει λόγο το Ποτάμι σε ανακοίνωση του με αφορμή τα όσα είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής μάθαμε ότι η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων, τέθηκε στο αρχείο. ‘Ενα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, που αφορά εκατοντάδες εκατομμύρια σε θαλασσοδάνεια κλείνει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ή μάλλον τη ζημιά θα την πληρώσουν πάλι οι ξεζουμισμένοι φορολογούμενοι. Κανείς δε φταίει, κανείς δεν τιμωρείται».

«Το παλιό πολιτικό σύστημα (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) μπορεί να διαφωνεί σε πολλά, ενώνεται όμως όταν είναι να προστατεύσει τον εαυτό του. Και μη χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως άλλοθι ότι ψηφίστηκε σχετική διάταξη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είχε όλο το χρόνο να την αλλάξει, πριν μπει η υπόθεση στο αρχείο, διάθεση όμως δεν είχε. Γιατί, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά… κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Κατά τα άλλα κουνάμε το δάχτυλο στην κοινωνία και της ζητάμε κάθε μέρα και νέες στερήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:10