search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:38
MENU CLOSE

«Ο Ανδρέας ήταν απόλυτα πιστός σε μένα» – Η απάντηση της Δήμητρας Λιάνη και το νέο βιβλίο που έρχεται

08.11.2015 10:03
19/6/2019 - Media

Νέο βιβλίο από τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου με τίτλο «Η οργή του Ανδρέα» αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν τα Χριστούγεννα.

 

Νέο βιβλίο από τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου με τίτλο «Η οργή του Ανδρέα» αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν τα Χριστούγεννα.

Η πρώην κι η επόμενη…

Από την μία μεριά η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία στο βιβλίο της, “Έρωτας και εξουσία” σφάζει… με το γάντι τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτηρίζει άπιστο, ενώ τον παρομοιάζει και με τον αλκοολικό που δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ.

Από τις “βολές” της φυσικά δεν ξεφεύγει η Δήμητρα. Ένα όνομα το οποίο δεν συναντάται σε καμία σελίδα του βιβλίου, αφού η… διάδοχος της Μαργαρίτας Παπανδρέου στην καρδιά του πρώην πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται μονάχα “αεροσυνοδός”.

Από την άλλη πλευρά, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, η οποία φαίνεται πως δεν μένει με… σταυρωμένα χέρια και ετοιμάζει την απάντησή της. Η οποία μάλιστα θα έρθει με το ίδιο… νόμισμα. Δηλαδή ένα βιβλίο, το οποίο θα έχει τίτλο “Η οργή του Ανδρέα” και αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν τα Χριστούγεννα.

«Ουδέν σχόλιο»

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, από την πλευρά της, μοιάζει να… περίμενε από καιρό το ξέσπασμα της Μαργαρίτας και εμφανίζεται απόλυτα ψύχραιμη. Τα τηλέφωνά της αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News έχουν… σπάσει.

Εκείνη, όμως, δεν ενδίδει στον πειρασμό να απαντήσει δημόσια. “Δεν θέλω να σχολιάσω απολύτως τίποτα. Ουδέν σχόλιο”, λέει λακωνικά. Η ίδια έχει αποφασίσει να μην μπει σε μία προσωπική αντιπαράθεση με τη Μ. Παπανδρέου αλλά και την οικογένεια. Αντ’ αυτού επιλέγει να μιλήσει για τον Ανδρέα και τα γεγονότα της εποχής με το δικό της βιβλίο. Ο τίτλος και μόνο δείχνει ότι η «απάντηση» θα είναι ηχηρή!

“Η οργή του Ανδρέα” τιτλοφορείται το νέο βιβλίο της και είναι βέβαιο ότι  μέσα από την… οργή του Ανδρέα θα περάσει και η δική της “οργή” για πρόσωπα και καταστάσεις εκείνης της εποχής. Και αν δημόσια τηρεί σιγήν ιχθύος, στο φιλικό της περιβάλλον παραδέχεται ότι δεν αιφνιδιάστηκε.

“Ήταν αναμενόμενα για εμένα όλα αυτά. Η επιθετικότητα που είχα εισπράξει χρόνια ολόκληρα ήξερα ότι θα έβγαινε στην επιφάνεια. Ότι θα έσπαγε το απόστημα”. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει την ψυχρότητα της οικογένειας Παπανδρέου.

Πρόσωπα του περιβάλλοντός της λένε ότι ποτέ δεν έκρυψε στις πολλές συνεντεύξεις του παρελθόντος το παράπονό της για την απαξιωτική συμπεριφορά της οικογένειας Παπανδρέου απέναντί της. “Εκείνη παραμένει ψύχραιμη, δεν απαντά, παρότι έχει πολλά να πει” λένε με νόημα.

“Ο Ανδρέας ήταν απόλυτα πιστός σε μένα”

Η αλήθεια είναι ότι η Δ. Παπανδρέου το εμπάργκο στον εαυτό της το έθεσε μετά το πρώτο αυθόρμητο ξέσπασμα. Όταν είδε ότι η Μαργαρίτα περιγράφει στο βιβλίο της τη σχέση τας Δήμητρας με τον Ανδρέα ως εξάρτηση, όπως αυτή που έχει ο αλκοολικός με το αλκοόλ. Ο γυναικείος της εγωισμός αλλά και η ανάγκη της να υπερασπιστεί τα συναισθήματα του Ανδρέα θέριεψαν όταν είδε τη Μαργαρίτα να περιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου ως ιδιαίτερα άπιστο, ο οποίος μάλιστα απευθύνθηκε και σε ψυχίατρο για να βοηθηθεί με την εξάρτησή του από το σεξ, αλλά εκείνος τον βρήκε υγιή και δεν του σύστησε καμία αγωγή.

“Δεν ξέρω τι έκανε με όλες τις άλλες. Σε εμένα πάντως ήταν απόλυτα πιστός” ξέσπασε η Δήμητρα σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τη δική της τιμή ως συζύγου του Ανδ. Παπανδρέου. Δήλωση στην οποία επιμένει με πάθος. Οταν τη ρωτούν μάλιστα πως μπορεί να είναι σίγουρη για την πίστη του Ανδρέα, τους απαντά: “Σε αυτό είμαι απόλυτα κάθετη. Ο Ανδρέας ήταν απόλυτα πιστός σε μένα. Ζούσαμε μαζί 24 ώρες το 24ωρο για 10 χρόνια και 54 ημέρες”.

Τίποτα δεν φαίνεται να ενοχλεί περισσότερο τη Δήμητρα από το γεγονός ότι η Μαργαρίτα αμφισβητεί τα ειλικρινή συναισθήματα που έτρεφε για τον Ανδρέα. Δεν σχολιάζει ούτε την επιμονή της Μαργαρίτας να την αποκαλεί “αεροσυνοδό” στο βιβλίο της, ούτε ότι την περιγράφει σαν πόρνη που ξεμυάλισε τον τότε πρωθυπουργό. Ούτε καν την ειρωνική αναφορά της στη χαρά που έλαβε όταν έμαθε ότι κάποιος είχε δώσει στο γαϊδούρι του το όνομα Μιμή.

Εκεί που στέκεται η Δήμητρα είναι στην περιγραφή μιας σκηνής από την εποχή της νοσηλείας του Ανδρέα Παπανδρέου στο Χέρφιλντ το 1989. Τότε που η Δήμητρα ήταν στο πλευρό του, κρατώντας του το χέρι. Μια φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου και για την οποία η Μαργαρίτα δίνει τη δική της εκδοχή.

“Σε έναν από αυτούς τους περιπάτους η αεροσυνοδός κατάφερε να αρπάξει το χέρι του, ώστε να απαθανατιστεί από τους φωτογράφους που περίμεναν. Της είχε δοθεί μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξει την αφοσίωσή της μένοντας συνεχώς στο πλευρό του και παίζοντας τον ρόλο της στοργικής συζύγου” αναφέρει η Μαργαρίτα στο βιβλίο της προκαλώντας την ενόχληση της Δήμητρας.

“Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική. Τα συναισθήματά μου θα τα κρίνουν ο κόσμος και η ιστoρία” σχολίασε η Δήμητρα πρόσφατα σε φιλική της παρέα. Όταν μάλιστα κάποιος από το φιλικό της περιβάλλον καυτηρίασε τη στάση των παιδιών στα όσα καταμαρτυρά η Μαργαρίτα στον Ανδρέα μέσω του βιβλίου της, εκείνη φάνηκε να συμφωνεί: “Τρεις γιοι βλέπουν τη μητέρα τους να απoδομεί την πολιτική ιστορία του πατέρα τους και χασκογελούν σαν να είναι κατόρθωμα. Αυτό θα ενοχλήσει τον ελληνικό λαό”, είπε και η Δ. Παπανδρέου συγκατένευσε εμφανώς απογοητευμένη.

Ο Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Βενιζέλος και ο Τσίπρας…

Η Δήμητρα μόλις παρέδωσε στις εκδόσεις “Λιβάνη” το δικό της βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει πριν τα Χριστούγεννα, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Η “Οργή του Ανδρέα” είναι ένα πολιτικό βιβλίο, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει θύελλα συζητήσεων και αντιδράσεων.

Η Δήμητρα -μέσω συνεργατών της- σπεύδει να απαντήσει προκαταβολικά σε όσους αμφισβητούν την ικανότητά της να συγγράψει πολιτικό βιβλίο: “Εγώ μεγάλωσα από 17χρόνων μέσα στις κομματικές διαδικασίες και έζησα το πολιτικό προσκήνιο καθημερινό με τον Ανδρέα περισσότερο από δέκα χρόνια”.

Επί δύο χρόνια, η Δήμητρα συνέλεξε ό,τι πολυτιμότερο από προσωπικά έγγραφα και άγνωστες αναφορές του Ανδρέα για τους επιγόνους του. “Αφορά την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα. Εδώ μιλάει η ιστορία”, λέει η ίδια. Στις 600 σελίδες του βιβλίου, η Δήμητρα δίνει τη δική της εκδοχή για το πώς το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα -το ΠΑΣΟΚ του 48%- μεταλλάχθηκε, φθάνοντας στο χαμηλό ποσοστό του 6,3%. Η πολιτική της ανάλυση περιλαμβάνει τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2015, ανήμερα της 41ης επετείου του ΠΑΣΟΚ, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου είχε εξαπολύσει μια δριμεία επίθεση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, απειλώντας τους διαδόχους του συζύγου της με αποκαλύψεις και ντοκουμέντα.

“Τιμώντας την ιστορική μνήμη σας ανακοινώνω ότι μετά τις εκλογές θα παρουσιάσω την πολιτική του παρακαταθήκη, την στάση του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και όλων των πρωταγωνιστών της μετά Ανδρέα εποχής, καθώς και μοναδικά ντοκουμέντα, που θα μας απαλλάξουν από τους καταχραστές των εθνικών και λαϊκών αγώνων, που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην παρακμή. Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ έρχεται!” είχε τονίσει χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το βιβλίο…

 

πηγή: Real News

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15